Itališka vakarienė
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Jei turite pakuotę makaronų, šviežios maltos mėsos ir pomidorų padažo - laikas itališko stiliaus vakarienei! Maltos mėsos ir pomidorų padažas Italijoje yra ne tik „Bolonijos“! Mėsos kukuliai su švelniu mocarelos ir raudonėlio skoniu papuoš bet kokią vakarienę! Rekomenduoju išbandyti! Greita ir skanu!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Maltos mėsos mišinys500 gramų
-
Žalias svogūnas1/2 vnt
-
Petražolės1/2 vnt
-
Duonos trupiniai1/2 puodelio
-
Tarkuota mocarelos1 stiklinė
-
Kiaušinis1 vnt
-
Pomidorų padažas1 stiklinė
-
Raudonėlis1 arbatinis šaukštelis
-
Makaronai1,5 puodelio
-
Tarkuotas parmezanas1~2 šaukštai
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo ingredientus.
-
2. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su duonos trupiniais, tarkuota mocarela, svogūnais ir petražolėmis. Įkulkite kiaušinį ir pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį.
-
Reklama
-
3. Faršą gerai išmaišykite iki vientisos masės.
-
4. Padarykite vidutinio dydžio kotletus. Išdėstykite ant lenelės.
-
Reklama
-
5. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Išdėstykite kotletus ir kepkite iš vienos pusės, kol paraus.
-
6. Apverskite ir kepkite toliau, uždengę, porą minučių.
-
Reklama
-
7. Per tą laiką uždėkite virti makaronus.
-
8. Į keptuvę supilkite pomidorų padažą. Į padažą įpilkite šiek tiek vandens iš makaronų, išmaišykite iki mėgstamo tirštumo. Ant patiekalo pabarstykite raudonėlį, sumažinkite ugnį ir troškinkite uždengę 10 minučių.
-
Reklama
-
9. Sudėkite makaronus ant lėkščių, o ant jų išdėliokite kotletus su padažu.
-
10. Ant viršaus truputis tarkuoto parmezano, žiupsnelis šviežių petražolių, taurė gero vyno, belissimo! Gražaus vakaro! l
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama