Švediški mėsos kukuliukai

Švediški mėsos kukuliukai

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
55 min.

Apie receptą

Norite sugalvoti ką nors paprasto, bet įdomaus, o ne tai, ką gaminate nuolat? Noriu su jumis pasidalinti puikia idėja, kaip skaniame padaže pasigaminti švediškus kukulius. Tai nuostabu! Mėsos kukuliai yra maži kotletai. Jie kepami iki auksinės rudos spalvos, o paskui troškinami skaniame padaže. Patiekalas gali būti patiekiamas su jūsų pasirinktu garnyru arba, pavyzdžiui, ant skrebučio riekelių, arba su salotomis. Tai puikus karšto patiekalo pavyzdys, kuris patiks absoliučiai visiems – ir suaugusiems, ir vaikams. Tikrai rekomenduoju išbandyti šiuos kukulius.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Alyvuogių aliejus
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Malta mėsa
    1 kilogramas (kiauliena + jautiena)
  • Džiūvėsėliai
    100 gramų
  • Trynys
    2 vnt
  • Druska ir prieskoniai
    pagal skonį
  • Sviestas
    100 gramų
  • Miltai
    70 gramų
  • Mėsos sultinys
    3~4 stiklinės
  • Grietinė
    3/4 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia reikia paruošti maltą mėsą. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, džiūvėsėlius ir trynius. Svogūną susmulkinkite ir pakepin...
    1. Pirmiausia reikia paruošti maltą mėsą. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, džiūvėsėlius ir trynius. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite nedideliame kiekyje aliejaus. Į faršą įberkite druskos, pipirų pagal skonį, jei norite, įberkite kitų prieskonių.
  • Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus (šiuo atveju alyvuogių aliejaus, bet galite naudoti ir kitą). Iš maltos mėsos suformuo...
    2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus (šiuo atveju alyvuogių aliejaus, bet galite naudoti ir kitą). Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus.
  • Reklama
  • Ir sudėkite juos į keptuvę.
    3. Ir sudėkite juos į keptuvę.
  • Kepkite ant stiprios ugnies iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
    4. Kepkite ant stiprios ugnies iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Laikinai išimkite kukulius ir ištirpinkite sviestą.
    5. Laikinai išimkite kukulius ir ištirpinkite sviestą.
  • Suberkite miltus, gerai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.
    6. Suberkite miltus, gerai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.
  • Reklama
  • Supilkite sultinį. Įberkite druskos, pipirų, muskato riešuto ir kitų prieskonių. Užvirinkite.
    7. Supilkite sultinį. Įberkite druskos, pipirų, muskato riešuto ir kitų prieskonių. Užvirinkite.
  • Sudėkite rutuliukus į padažą ir palikite troškintis ant vidutinės ugnies apie 10-15 min.
    8. Sudėkite rutuliukus į padažą ir palikite troškintis ant vidutinės ugnies apie 10-15 min.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai