Švediški mėsos kukuliai padaže
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Yra daugybė mėsos kukulių paruošimo variantų. Siūlau švediškus mėsos kukulius pagal klasikinį receptą – tobuli pietūs ar vakarienė. Jie ruošiami nedideliais dydžiais ir pomidorų padaže. Bet kuriuose Švedijos namuose ar restorane visada galite paragauti skanių mėsos kukulių. Jiems ruošiamas padažas vis kitoks: bruknių, kreminis, sūrio, kreminio sūrio, pomidorų ir kt. Jie puikiai dera su bet kokiu padažu ir visada gaunasi sultingi ir skanūs. Šiame recepte Galite naudoti bet kokią mėgstamą maltą mėsą. Kaip garnyras puikiai tinka ryžiai.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa500 gramų
-
Grietinėlė40 gramų
-
Pomidorų pasta30 gramų
-
Miltai1~2 šaukštai
-
Svogūnai2 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Prieskoniaipagal skonį
-
Kiaušinis1 vnt
-
Augalinis aliejus30 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Svogūną ir morką susmulkinkite ir pakepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Tuo tarpu paruoškite faršą. Įdėkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Būtinai pridėkite kmynų ir maltos paprikos, be šių prieskonių švediški kukuliai neįmanomi.
-
Reklama
-
3. Apkeptas daržoves suberkite į faršą ir gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinį ir įberkite druskos pagal skonį.
-
4. Suformuokite kukulius ir dėkite į šaldytuvą, kol ruošiame padažą. Mėsos kukulius galima iš karto troškinti su padažu arba iš anksto apkepti arba kepti orkaitėje. Nusprendžiau juos tiesiog troškinti padaže.
-
Reklama
-
5. Kepkite miltus augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Galite naudoti paruoštus pomidorus arba naminį vaisių gėrimą arba šviežius pomidorus. Aš naudojau pomidorų pastą.
-
6. Į miltus iš karto supilkite šiek tiek grietinėlės, nuolat maišydami troškinkite minutę, o tada supilkite pomidorų pastą. Užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
-
Reklama
-
7. Dabar paimkite indą, kuriame troškinsite kukulius, sudėkite į jį kukulius ir užpilkite padažu. Padėkite ant ugnies ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį ir troškinkite apie pusvalandį ant silpnos ugnies.
-
8. Mėsos kukuliai visada puikiai dera su ryžiais, todėl nusprendžiau juos gaminti kaip garnyrą. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama