Svarainių uogienė su riešutais

Svarainių uogienė su riešutais

3.5 (4 įvertinimai)

2 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Svarainiai yra puikus vaisius. Žiemai uogienė tampa stebėtinai aromatinga ir skani. O jei pridėsite citrinos rūgštelės ir saują riešutų, gausite tikrą skanėstą! Noriu su jumis pasidalinti paprasta idėja, kaip pasigaminti svarainių uogienę su riešutais. Ji gaminama penkių minučių principu, todėl visas procesas iš viso užtruks mažiausiai parą. Kad uogienė būtų gerai supjaustyta, stenkitės jos per daug netraiškyti, o tik švelniai maišykite mentele viena kryptimi. Beje, norint intensyvesnio aromato, kai kas rekomenduoja dėti vanilino, galite pabandyti ir jūs.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Svarainiai
    1 kilogramas
  • Cukrus
    700 gramų
  • Vanduo
    250 mililitrų
  • Citrina
    1 vnt
  • Riešutai
    100~150 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Svarainius nuplaukite, išimkite šerdį ir supjaustykite nedideliais griežinėliais.
    1. Svarainius nuplaukite, išimkite šerdį ir supjaustykite nedideliais griežinėliais.
  • Sudėkite į dubenį ar puodą, suberkite cukrų ir užpilkite vandeniu. Padėkite ant ugnies ir užvirinkite. Užvirus pavirkite 4-5 minutes ir n...
    2. Sudėkite į dubenį ar puodą, suberkite cukrų ir užpilkite vandeniu. Padėkite ant ugnies ir užvirinkite. Užvirus pavirkite 4-5 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
  • Reklama
  • Po 10-12 valandų pakartokite procesą, užvirus vėl pavirkite 5 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Palikite dar 10-12 valandų.
    3. Po 10-12 valandų pakartokite procesą, užvirus vėl pavirkite 5 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Palikite dar 10-12 valandų.
  • Paskutiniame etape į uogienę įdėkite citrinos žievelės ir sulčių, taip pat riešutų. Užvirkite, virkite 3-4 minutes.
    4. Paskutiniame etape į uogienę įdėkite citrinos žievelės ir sulčių, taip pat riešutų. Užvirkite, virkite 3-4 minutes.
  • Reklama
  • Tada sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Uždenkite antklode ir palikite stiklainius apverstus dangteliais žemyn, kol jie vi...
    5. Tada sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Uždenkite antklode ir palikite stiklainius apverstus dangteliais žemyn, kol jie visiškai atvės.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai