Sūriu įdarytos bulvės
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Minkštos ir aromatingos, su plutele ir sultingu įdaru – visa tai apie namuose sūriu įdarytas bulves, kurias galima saugiai paruošti kaip garnyrą arba kaip pagrindinį patiekalą. Tai stebėtinai paprastas sūriu įdarytų bulvių receptas, iš anksto iškeptas. Patiekalas bus puikus pasirinkimas originaliam garnyrui ant šventinio stalo.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės4 vnt (didelės)
-
Sūris200 gramų
-
Pienas100 mililitrų
-
Grietinėlė200 mililitrų
-
Sviestas70 gramų
-
Svogūnų laiškai1 krūvelė
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Šoninė8 riekelės (neprivaloma)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Dideles bulves nuplaukite ir su lupenomis sudėkite į kepimo indą. Pašaukite į įkaitintą orkaitę maždaug valandai. Tada reikia patikrinti pasirengimą šakute ir, jei reikia, palikti orkaitėje ilgesniam laikui. Bulvės turi būti minkštos, o kepimo laikas skirsis priklausomai nuo dydžio.
-
2. Kruopščiai atvėsinkite ir atsargiai perpjaukite pusiau.
-
Reklama
-
3. Šaukštu išskobkite centrą, atsargiai, kad nepažeistumėte pagrindo. Perkelkite bulvių minkštimą į gilų dubenį.
-
4. Tarkuotą sūrį (truputį palikite), bulvių minkštimą sumaišykite su pienu ir grietinėle, plakite mikseriu iki vientisos masės arba sutrinkite šakute. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Jei pageidaujama, bulves taip pat galima papildyti prieskoniais ar aštriu padažu pagal skonį.
-
Reklama
-
5. Nuplaukite ir nusausinkite žalumynus. Susmulkinkite ir sudėkite į įdarą. Viską kruopščiai išmaišykite.
-
6. Šaukštu dėkite įdarą į bulves, stipriai paspausdami.
-
Reklama
-
7. Ant viršaus pabarstykite likusį sūrį. Patiekalą galite papildyti ir kepta šonine. Tai suteiks jam ypatingą skonį. Kepimo skardą su bulvėmis dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama