Sūrio pyragas su rikota

Sūrio pyragas su rikota

5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Sūrio pyragą galima gaminti tiek kepamą, tiek nekeptą, naudojant įvairius kreminius ar varškės sūrius. Šis švelnus ir lengvas sūrio pyragas ruošiamas su rikota ir pasižymi subtiliu skoniu, puria tekstūra bei lengva citrinos nata. Receptas puikiai tinka net pradedantiesiems. Pyragas išeina aromatingas, vidutiniškai saldus ir labai minkštas — idealus desertas prie arbatos, kavos ar šventiniam stalui.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sausainiai
    150 gramų
  • Sviestas (minkštas)
    60 gramų
  • Rikota
    500 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Grietinė
    120 gramų
  • Kukurūzų krakmolas
    2 šaukštai
  • Citrina
    1 vnt
  • Cukrus
    140 gramų
  • Vanilinis cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredien­tus. Svarbu, kad visi produktai būtų kambario temperatūros, todėl iš anksto išimkite juos iš šaldytuvo.
    1. Paruoškite ingredien­tus. Svarbu, kad visi produktai būtų kambario temperatūros, todėl iš anksto išimkite juos iš šaldytuvo.
  • Sutrinkite sausainius iki trupinių blenderiu arba sudėkite į maišelį ir sutrupinkite kočėlu.
    2. Sutrinkite sausainius iki trupinių blenderiu arba sudėkite į maišelį ir sutrupinkite kočėlu.
  • Reklama
  • Į sausainių trupinius įdėkite minkšto sviesto ir išmaišykite iki vientisos masės.
    3. Į sausainių trupinius įdėkite minkšto sviesto ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Paruoškite 18 cm skersmens atsegamą formą. Dugną apvyniokite dviem sluoksniais folijos, šonus išklokite kepimo popieriumi. Kad popierius ...
    4. Paruoškite 18 cm skersmens atsegamą formą. Dugną apvyniokite dviem sluoksniais folijos, šonus išklokite kepimo popieriumi. Kad popierius gerai laikytųsi, šonus lengvai patepkite sviestu.
  • Reklama
  • Sausainių masę sudėkite į formą ir gerai suspauskite stikline. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite pagrindą 10 minučių.
    5. Sausainių masę sudėkite į formą ir gerai suspauskite stikline. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite pagrindą 10 minučių.
  • Kol pagrindas kepa, į dubenį sudėkite rikotą.
    6. Kol pagrindas kepa, į dubenį sudėkite rikotą.
  • Reklama
  • Į dubenį įdėkite grietinę.
    7. Į dubenį įdėkite grietinę.
  • Įmuškite 2 kiaušinius.
    8. Įmuškite 2 kiaušinius.
  • Reklama
  • Nuo citrinos nutarkuokite žievelę, stengdamiesi nuimti tik geltoną dalį – baltoji gali suteikti kartumo. Įdėkite žievelę į dubenį.
    9. Nuo citrinos nutarkuokite žievelę, stengdamiesi nuimti tik geltoną dalį – baltoji gali suteikti kartumo. Įdėkite žievelę į dubenį.
  • Į pagrindinę masę suberkite vanilinį cukrų (arba vanilės pastą).
    10. Į pagrindinę masę suberkite vanilinį cukrų (arba vanilės pastą).
  • Reklama
  • Į dubenį suberkite cukrų, krakmolą ir druską.
    11. Į dubenį suberkite cukrų, krakmolą ir druską.
  • Visus ingredientus sumaišykite blenderiu, neplakite – tik suvienodinkite iki vientisos masės.
    12. Visus ingredientus sumaišykite blenderiu, neplakite – tik suvienodinkite iki vientisos masės.
  • Supilkite sūrio masę į kepimo formą. Orkaitėje nustatykite 120 °C. Įdėkite pyraga kepti.
    13. Supilkite sūrio masę į kepimo formą. Orkaitėje nustatykite 120 °C. Įdėkite pyraga kepti.
  • Reklama
  • Į orkaitės apačią įdėkite indą su maždaug 1 litro verdančio vandens. Kepkite 120 °C temperatūroje 90–120 minučių.
    14. Į orkaitės apačią įdėkite indą su maždaug 1 litro verdančio vandens. Kepkite 120 °C temperatūroje 90–120 minučių.
  • Iškepęs pyragas dar šiek tiek virpės, bet atvėsęs sutvirtės. Atvėsinkite jį orkaitėje 1,5–2 valandas, palikdami dureles šiek tiek pravira...
    15. Iškepęs pyragas dar šiek tiek virpės, bet atvėsęs sutvirtės. Atvėsinkite jį orkaitėje 1,5–2 valandas, palikdami dureles šiek tiek praviras — taip išvengsite skilimų. Tada išimkite iš formos ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms (arba nakčiai) galutiniam sutvirtėjimui.
  • Visiškai atvėsusį čizkeiką galite patiekti.
    16. Visiškai atvėsusį čizkeiką galite patiekti.
  • Patiekdami galite papildyti įvairiais pagardais: karamele, šokoladu, šviežiomis uogomis. Tai labai skanus ir švelnus desertas. Mėgaukitės...
    17. Patiekdami galite papildyti įvairiais pagardais: karamele, šokoladu, šviežiomis uogomis. Tai labai skanus ir švelnus desertas. Mėgaukitės, skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai