Sūrio pyragas su rikota
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Sūrio pyragą galima gaminti tiek kepamą, tiek nekeptą, naudojant įvairius kreminius ar varškės sūrius. Šis švelnus ir lengvas sūrio pyragas ruošiamas su rikota ir pasižymi subtiliu skoniu, puria tekstūra bei lengva citrinos nata. Receptas puikiai tinka net pradedantiesiems. Pyragas išeina aromatingas, vidutiniškai saldus ir labai minkštas — idealus desertas prie arbatos, kavos ar šventiniam stalui.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sausainiai150 gramų
-
Sviestas (minkštas)60 gramų
-
Rikota500 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Grietinė120 gramų
-
Kukurūzų krakmolas2 šaukštai
-
Citrina1 vnt
-
Cukrus140 gramų
-
Vanilinis cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Druska1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Svarbu, kad visi produktai būtų kambario temperatūros, todėl iš anksto išimkite juos iš šaldytuvo. -
2. Sutrinkite sausainius iki trupinių blenderiu arba sudėkite į maišelį ir sutrupinkite kočėlu. -
Reklama
-
3. Į sausainių trupinius įdėkite minkšto sviesto ir išmaišykite iki vientisos masės. -
4. Paruoškite 18 cm skersmens atsegamą formą. Dugną apvyniokite dviem sluoksniais folijos, šonus išklokite kepimo popieriumi. Kad popierius gerai laikytųsi, šonus lengvai patepkite sviestu. -
Reklama
-
5. Sausainių masę sudėkite į formą ir gerai suspauskite stikline. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite pagrindą 10 minučių. -
6. Kol pagrindas kepa, į dubenį sudėkite rikotą. -
Reklama
-
7. Į dubenį įdėkite grietinę. -
8. Įmuškite 2 kiaušinius. -
Reklama
-
9. Nuo citrinos nutarkuokite žievelę, stengdamiesi nuimti tik geltoną dalį – baltoji gali suteikti kartumo. Įdėkite žievelę į dubenį. -
10. Į pagrindinę masę suberkite vanilinį cukrų (arba vanilės pastą). -
Reklama
-
11. Į dubenį suberkite cukrų, krakmolą ir druską. -
12. Visus ingredientus sumaišykite blenderiu, neplakite – tik suvienodinkite iki vientisos masės. -
13. Supilkite sūrio masę į kepimo formą. Orkaitėje nustatykite 120 °C. Įdėkite pyraga kepti. -
Reklama
-
14. Į orkaitės apačią įdėkite indą su maždaug 1 litro verdančio vandens. Kepkite 120 °C temperatūroje 90–120 minučių. -
15. Iškepęs pyragas dar šiek tiek virpės, bet atvėsęs sutvirtės. Atvėsinkite jį orkaitėje 1,5–2 valandas, palikdami dureles šiek tiek praviras — taip išvengsite skilimų. Tada išimkite iš formos ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms (arba nakčiai) galutiniam sutvirtėjimui. -
16. Visiškai atvėsusį čizkeiką galite patiekti. -
17. Patiekdami galite papildyti įvairiais pagardais: karamele, šokoladu, šviežiomis uogomis. Tai labai skanus ir švelnus desertas. Mėgaukitės, skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















