Sumuštiniai su kiaušiniu
5 (1 įvertinimai)
								2  Porcijos
						
								25 min.
						Apie receptą
Šie karšti sumuštiniai su kiaušiniu, kilę iš Prancūzijos. Jei norite pagaminti šiuos sumuštinius, kurie įneš į jūsų namus prancūziškos kavinės atmosferą, tereikia kelių ingredientų ir šio recepto! Atkreipkite dėmesį į idėją ir gaminkite su malonumu!
Paskirtis: Receptai pusryčiams
				Receptai pagal ingredientus: Reklama
- 
                                                    Reikalingi ingredientai:
- 
													Kvietiniai miltai20 gramų
- 
													Pienas200 mililitrų
- 
													Sviestas20 gramų
- 
													Muskato riešutas1/4 arbatinio šaukštelio
- 
													Druska1 žiupsnelis
- 
													Malti baltieji pipirai1/4 arbatinio šaukštelio
- 
													Sūris200 gramų
- 
													Duona4 riekelės (skrudinta duona)
- 
													Kumpis4 riekelės
- 
													Prancūziškos garstyčios2 arbatiniai šaukšteliai
- 
													Kiaušiniai1 vnt
Reklama
									Gaminimo eiga
- 
                                                     1. Paruoškite ingredientus. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. 1. Paruoškite ingredientus. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
- 
                                                     2. Pirmiausia paruoškite Mornay padažą – subtilų kreminį sūrio padažą Bešamelio padažo pagrindu. Norėdami tai padaryti, puode ištirpinkite gabalėlį sviesto. 2. Pirmiausia paruoškite Mornay padažą – subtilų kreminį sūrio padažą Bešamelio padažo pagrindu. Norėdami tai padaryti, puode ištirpinkite gabalėlį sviesto.
- 
Reklama
- 
                                                     3. Į ištirpintą sviestą suberkite kvietinius miltus ir plaktuvu maišykite, kol ištirpęs sviestas visiškai susigers į miltus. 3. Į ištirpintą sviestą suberkite kvietinius miltus ir plaktuvu maišykite, kol ištirpęs sviestas visiškai susigers į miltus.
- 
                                                     4. Po truputį pilkite pieną, nuolat maišydami padažą šluotele, kad nesusidarytų gumuliukų. 4. Po truputį pilkite pieną, nuolat maišydami padažą šluotele, kad nesusidarytų gumuliukų.
- 
Reklama
- 
                                                     5. Virkite padažą ant silpnos ugnies, kol jis taps kruopų koše. Tuo pačiu nenustokite maišyti, kad padažas nesudegtų. 5. Virkite padažą ant silpnos ugnies, kol jis taps kruopų koše. Tuo pačiu nenustokite maišyti, kad padažas nesudegtų.
- 
                                                     6. Karštą padažą nukelkite nuo ugnies, įberkite druskos, maltų baltųjų pipirų ir saują tarkuoto sūrio. Paruoštą Mornay padažą sumaišykite šluotele. Indą su padažu uždenkite maistine plėvele ir atvėsinkite. 6. Karštą padažą nukelkite nuo ugnies, įberkite druskos, maltų baltųjų pipirų ir saują tarkuoto sūrio. Paruoštą Mornay padažą sumaišykite šluotele. Indą su padažu uždenkite maistine plėvele ir atvėsinkite.
- 
Reklama
- 
                                                     7. Paskrudinkite duoną orkaitėje arba naudokite skrudintuvą. 7. Paskrudinkite duoną orkaitėje arba naudokite skrudintuvą.
- 
                                                     8. Ant paskrudintų duonos riekelių plonu sluoksniu užtepkite prancūziškų garstyčių. 8. Ant paskrudintų duonos riekelių plonu sluoksniu užtepkite prancūziškų garstyčių.
- 
Reklama
- 
                                                     9. Ant garstyčių užtepkite 2 šaukštus Mornay padažo ir paskirstykite juo visą skrebučio paviršių, įskaitant kraštus. 9. Ant garstyčių užtepkite 2 šaukštus Mornay padažo ir paskirstykite juo visą skrebučio paviršių, įskaitant kraštus.
- 
                                                     10. Ant padažo uždėkite saują tarkuoto sūrio. 10. Ant padažo uždėkite saują tarkuoto sūrio.
- 
Reklama
- 
                                                     11. Ant tarkuoto sūrio uždėkite dvi kumpio riekeles ir vėl paskleiskite saują tarkuoto sūrio. Likusius duonos skrebučius aptepkite prancūziškomis garstyčiomis, Montrée padažu ir aptepkite sumuštinius nuo viršaus iki apačios. 11. Ant tarkuoto sūrio uždėkite dvi kumpio riekeles ir vėl paskleiskite saują tarkuoto sūrio. Likusius duonos skrebučius aptepkite prancūziškomis garstyčiomis, Montrée padažu ir aptepkite sumuštinius nuo viršaus iki apačios.
- 
                                                     12. Ant duonos aptepkite likusio Monray padažo ir tarkuoto sūrio sluoksnį. Paruoštus sumuštinius kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. 12. Ant duonos aptepkite likusio Monray padažo ir tarkuoto sūrio sluoksnį. Paruoštus sumuštinius kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
- 
                                                     13. Sumuštiniui iškepkite kiaušinį. Kepkite ant silpnos ugnies, neliesdami ir nemaišydami, neuždengę dangčiu, 5 minutes. Ant kiaušinio pabarstykite druskos ir pipirų. Ant vieno iš sumuštinių uždėkite kiaušinio kepurėlę. 13. Sumuštiniui iškepkite kiaušinį. Kepkite ant silpnos ugnies, neliesdami ir nemaišydami, neuždengę dangčiu, 5 minutes. Ant kiaušinio pabarstykite druskos ir pipirų. Ant vieno iš sumuštinių uždėkite kiaušinio kepurėlę.
- 
Reklama
- 
                                                     14. Sumuštiniai paruošti! 14. Sumuštiniai paruošti!
- 
                                                     15. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! 15. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
- 
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
- 
Reklama
 
				


















