Sultingas šašlykas
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Koks turėtų būti šašlykas? Pirmiausia, žinoma, sultinga – sausa mėsa sunkiai kramtoma ir kenkia skrandžiui. Iš šio recepto sužinosite, kaip pasigaminti sultingus šašlykus, tikrai skanius, aromatingus ir švelnius. Naudojant jauną, šviežią mėsą, iš esmės nereikia jaudintis - jei bus įvykdytos visos kitos sąlygos, šašlykai bus geri.
Paskirtis: Marinavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena2 kilogramai
-
Svogūnai0.5 kilogramo
-
Kefyras0.5 litro
-
Sumaltas lauro lapas0.5 arbatinio šaukštelio
-
Malti juodieji pipirai0.5 arbatinio šaukštelio
-
Rozmarinaspagal skonį
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite membranų ir sausgyslių perteklių, supjaustykite nedidelėmis porcijomis.
-
2. Svogūnai - pusžiedžiais arba žiedais, jei planuojate kepti kartu su mėsa.
-
Reklama
-
3. Į mėsą suberkite rankomis sutrintus svogūnus ir prieskonius. Mes nededame druskos! Jei tai padarysite, marinatas ištrauks iš mėsos drėgmę ir ji taps kieta, sausa ir beskonė!
-
4. Supilkite kefyrą ir išmaišykite. Dedame į šaldytuvą.
-
Reklama
-
5. Po kelių valandų išimame pasimarinavusius šašlykus. Dabar galite pridėti druskos ir palikti 15 minučių. O tada ant įkaitintų iešmelių (dėl karšto metalo kraujas krešės – neištekės iš mėsos, o šašlykas išliks sultingas) susmaigstykite ir dėkite ant žarijų.
-
6. Kepkite, kol susidarys aukso rudos spalvos plutelė. Patiekite karštą, su šviežiomis daržovėmis, žolelėmis, mėgstamu barbekiu padažu ir sausu raudonu vynu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama