Sultingas šašlykas

Sultingas šašlykas

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Koks turėtų būti šašlykas? Pirmiausia, žinoma, sultinga – sausa mėsa sunkiai kramtoma ir kenkia skrandžiui. Iš šio recepto sužinosite, kaip pasigaminti sultingus šašlykus, tikrai skanius, aromatingus ir švelnius. Naudojant jauną, šviežią mėsą, iš esmės nereikia jaudintis - jei bus įvykdytos visos kitos sąlygos, šašlykai bus geri.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    2 kilogramai
  • Svogūnai
    0.5 kilogramo
  • Kefyras
    0.5 litro
  • Sumaltas lauro lapas
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Malti juodieji pipirai
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Rozmarinas
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite membranų ir sausgyslių perteklių, supjaustykite nedidelėmis porcijomis.
    1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite membranų ir sausgyslių perteklių, supjaustykite nedidelėmis porcijomis.
  • Svogūnai - pusžiedžiais arba žiedais, jei planuojate kepti kartu su mėsa.
    2. Svogūnai - pusžiedžiais arba žiedais, jei planuojate kepti kartu su mėsa.
  • Reklama
  • Į mėsą suberkite rankomis sutrintus svogūnus ir prieskonius. Mes nededame druskos! Jei tai padarysite, marinatas ištrauks iš mėsos drėgmę...
    3. Į mėsą suberkite rankomis sutrintus svogūnus ir prieskonius. Mes nededame druskos! Jei tai padarysite, marinatas ištrauks iš mėsos drėgmę ir ji taps kieta, sausa ir beskonė!
  • Supilkite kefyrą ir išmaišykite. Dedame į šaldytuvą.
    4. Supilkite kefyrą ir išmaišykite. Dedame į šaldytuvą.
  • Reklama
  • Po kelių valandų išimame pasimarinavusius šašlykus. Dabar galite pridėti druskos ir palikti 15 minučių. O tada ant įkaitintų iešmelių (dė...
    5. Po kelių valandų išimame pasimarinavusius šašlykus. Dabar galite pridėti druskos ir palikti 15 minučių. O tada ant įkaitintų iešmelių (dėl karšto metalo kraujas krešės – neištekės iš mėsos, o šašlykas išliks sultingas) susmaigstykite ir dėkite ant žarijų.
  • Kepkite, kol susidarys aukso rudos spalvos plutelė. Patiekite karštą, su šviežiomis daržovėmis, žolelėmis, mėgstamu barbekiu padažu ir sa...
    6. Kepkite, kol susidarys aukso rudos spalvos plutelė. Patiekite karštą, su šviežiomis daržovėmis, žolelėmis, mėgstamu barbekiu padažu ir sausu raudonu vynu.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai