Sūdyti agurkai su bazilikais
5 (7 įvertinimai)
3 Porcijos
19 val.
Apie receptą
Šis lengvai sūdytų agurkų receptas padės jums, kai pasiruošimas žiemai bus baigtas ir liks tik šviežios daržovės. O pridėjus baziliko agurkai bus kvapnūs ir labai skanūs. Agurkai traškūs, ne per sūrūs ir subtilaus baziliko aromato. Geriau juos laikyti šaldytuve, kad nesurūgtų. Agurkai puikiai tiks prie karštų bulvių arba kaip užkandis prie stiprių gėrimų.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Švieži agurkai500 gramų
-
Vanduo1 litras
-
Druska1 arbarinis šaukštelis (su kaupu)
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Juodieji pipirai8 vnt
-
Bazilikas2 šakelės
-
Bazilikas sausas1 arbatinis šaukštelis
-
Lauro lapas1 vnt
-
Česnakai4 skiltelės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Agurkus kruopščiai nuplaukite ir 2 valandas pamerkite į šaltą vandenį.
-
2. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos, cukraus ir juodųjų pipirų. Viską užvirinkite ir visiškai atvėsinkite.
-
Reklama
-
3. Į puodą sudėkite lauro lapą, baziliko šakeles ir sausą baziliką. Česnaką nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, suberkite prie kitų ingridientų.
-
4. Nupjaustykite agurkų galiukus ir sudėkite į puodą su baziliku, česnaku ir lauro lapu.
-
Reklama
-
5. Agurkus užpilkite atvėsusiu sūrymu, ant viršaus uždėkite svarelį, kad agurkai būtų apsemti, ir palikite parai kambario temperatūroje.
-
6. Sūdyti agurkai su bazilikais yra paruošti! Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (7 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama