Štrudelis su obuoliais ir bruknėmis

Štrudelis su obuoliais ir bruknėmis

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Kvapus desertas, sukuriantis namų jaukumo atmosferą ir kurio paruošimas trunka vos 30-40 minučių. Kalbame apie Vienos štrudelį su obuoliais ir cinamonu. Atkreipkite dėmesį į receptą! Štrudelis – tradicinis desertas, gaminamas iš plonos tešlos su obuolių įdaru. Pabandykite į obuolių štrudelio įdarą įdėti saują bruknių ar spanguolių. Uogos kepiniams suteiks ryškaus skonio ir įdomios tekstūros.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sluoksniuota tešla be mielių
    400 gramų
  • Cukrus
    100 gramų
  • Obuoliai
    4 vnt
  • Bruknės
    150 gramų
  • Cinamonas
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Citrina
    1/2 vnt (sultys ir žievelė)
  • Cukraus pudra
    2 šaukštai
  • Trynys
    1 vnt (tepimui)
  • Kukurūzų krakmolas
    20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Galite naudoti jau paruoštą sluoksniuotą tešlą be mielių arba pasigaminti patys, jūsų pasirinkimas.
    1. Paruoškite ingredientus. Galite naudoti jau paruoštą sluoksniuotą tešlą be mielių arba pasigaminti patys, jūsų pasirinkimas.
  • Obuolius nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite ketvirčiais, pašalinkite šerdį ir sėklas. Supjaustykite 1x1 cm dydžio kubeliais. Obuolių...
    2. Obuolius nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite ketvirčiais, pašalinkite šerdį ir sėklas. Supjaustykite 1x1 cm dydžio kubeliais. Obuolių lupti nebūtina. Taip obuolių įdaras štrudelyje išliks gabaliukais ir nevirs į košę.
  • Reklama
  • Obuolių kubelius sudėkite į dubenį ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad neparuduotų. Ten pridėkite žievelę. Išrūšiuokite bruknes ir pa...
    3. Obuolių kubelius sudėkite į dubenį ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad neparuduotų. Ten pridėkite žievelę. Išrūšiuokite bruknes ir pašalinkite visas mažas šiukšles. Sumaišykite obuolius, bruknes, cukrų, kukurūzų krakmolą, cinamoną ir išmaišykite įdarą.
  • Sušalusią sluoksniuotą tešlą iš anksto atitirpinkite ir iškočiokite į stačiakampį 1-2 mm storio sluoksnį. Kad tešla nepriliptų prie pavir...
    4. Sušalusią sluoksniuotą tešlą iš anksto atitirpinkite ir iškočiokite į stačiakampį 1-2 mm storio sluoksnį. Kad tešla nepriliptų prie paviršiaus, pabarstykite ją nedideliu kiekiu kukurūzų krakmolo. Tešlą patogu iškočioti ant silikonizuoto kilimėlio, ant kurio bus kepamas štrudelis.
  • Reklama
  • Įdarą supilkite išilgai iškočiotos tešlos krašto.
    5. Įdarą supilkite išilgai iškočiotos tešlos krašto.
  • Naudodami silikoninį kilimėlį, ant kurio kočiojote tešlą, suvyniokite. Pritvirtinkite vyniotinio kraštus ir padėkite siūle žemyn. Labai a...
    6. Naudodami silikoninį kilimėlį, ant kurio kočiojote tešlą, suvyniokite. Pritvirtinkite vyniotinio kraštus ir padėkite siūle žemyn. Labai atsargiai vyniokite vyniotinį, nes tešla gana plona ir gali plyšti.
  • Reklama
  • Vyniotinį aptepkite tryniu, sumaišytu su trupučiu vandens. Perkelkite gaminį į kepimo skardą. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitė...
    7. Vyniotinį aptepkite tryniu, sumaišytu su trupučiu vandens. Perkelkite gaminį į kepimo skardą. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.
  • Iš sluoksniuotos tešlos paruoštas štrudelis su obuoliais ir bruknėmis. Prieš pjaustydami leiskite atvėsti. Patiekdami vyniotinį apibarsty...
    8. Iš sluoksniuotos tešlos paruoštas štrudelis su obuoliais ir bruknėmis. Prieš pjaustydami leiskite atvėsti. Patiekdami vyniotinį apibarstykite cukraus pudra.
  • Reklama
  • Skanaus!
    9. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai