Štrudelis su obuoliais ir bruknėmis
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Kvapus desertas, sukuriantis namų jaukumo atmosferą ir kurio paruošimas trunka vos 30-40 minučių. Kalbame apie Vienos štrudelį su obuoliais ir cinamonu. Atkreipkite dėmesį į receptą! Štrudelis – tradicinis desertas, gaminamas iš plonos tešlos su obuolių įdaru. Pabandykite į obuolių štrudelio įdarą įdėti saują bruknių ar spanguolių. Uogos kepiniams suteiks ryškaus skonio ir įdomios tekstūros.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sluoksniuota tešla be mielių400 gramų
-
Cukrus100 gramų
-
Obuoliai4 vnt
-
Bruknės150 gramų
-
Cinamonas1/2 arbatinio šaukštelio
-
Citrina1/2 vnt (sultys ir žievelė)
-
Cukraus pudra2 šaukštai
-
Trynys1 vnt (tepimui)
-
Kukurūzų krakmolas20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Galite naudoti jau paruoštą sluoksniuotą tešlą be mielių arba pasigaminti patys, jūsų pasirinkimas.
-
2. Obuolius nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite ketvirčiais, pašalinkite šerdį ir sėklas. Supjaustykite 1x1 cm dydžio kubeliais. Obuolių lupti nebūtina. Taip obuolių įdaras štrudelyje išliks gabaliukais ir nevirs į košę.
-
Reklama
-
3. Obuolių kubelius sudėkite į dubenį ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad neparuduotų. Ten pridėkite žievelę. Išrūšiuokite bruknes ir pašalinkite visas mažas šiukšles. Sumaišykite obuolius, bruknes, cukrų, kukurūzų krakmolą, cinamoną ir išmaišykite įdarą.
-
4. Sušalusią sluoksniuotą tešlą iš anksto atitirpinkite ir iškočiokite į stačiakampį 1-2 mm storio sluoksnį. Kad tešla nepriliptų prie paviršiaus, pabarstykite ją nedideliu kiekiu kukurūzų krakmolo. Tešlą patogu iškočioti ant silikonizuoto kilimėlio, ant kurio bus kepamas štrudelis.
-
Reklama
-
5. Įdarą supilkite išilgai iškočiotos tešlos krašto.
-
6. Naudodami silikoninį kilimėlį, ant kurio kočiojote tešlą, suvyniokite. Pritvirtinkite vyniotinio kraštus ir padėkite siūle žemyn. Labai atsargiai vyniokite vyniotinį, nes tešla gana plona ir gali plyšti.
-
Reklama
-
7. Vyniotinį aptepkite tryniu, sumaišytu su trupučiu vandens. Perkelkite gaminį į kepimo skardą. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.
-
8. Iš sluoksniuotos tešlos paruoštas štrudelis su obuoliais ir bruknėmis. Prieš pjaustydami leiskite atvėsti. Patiekdami vyniotinį apibarstykite cukraus pudra.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama