Štrudelis su obuoliais

Štrudelis su obuoliais

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Apetitą žadinantis štrudelis su subtiliu saldžiarūgščiu obuolių įdaru ir traškia aukso rudos spalvos plutele – kepinys, kurio niekas negali atsisakyti! Ypač skanu su ledų kaušeliu! Šiandien noriu pasidalinti su jumis vienu mėgstamiausių kepimo receptų. Aš myliu obuolius ir dar labiau mėgstu su jais kepti! Štrudelis visada yra toks sultingas ir švelnus, kad jam tiesiog neįmanoma atsispirti!

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    2~3 vnt
  • Riešutai
    0.5 stiklinės
  • Miltai
    2 šaukštai
  • Sluoksniuota tešla
    500 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Cinamonas
    1 šaukštelis
  • Džiūvėsėliai
    2 šaukštai
  • Cukrus
    4 šaukštai
  • Rudasis cukrus
    3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
    1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  • Suberkite miltus, cukrų (2 šaukštus) ir cinamoną.
    2. Suberkite miltus, cukrų (2 šaukštus) ir cinamoną.
  • Reklama
  • Išmaišykite ir palikite pastovėti 20 minučių, kad obuoliai išleistų sultis.
    3. Išmaišykite ir palikite pastovėti 20 minučių, kad obuoliai išleistų sultis.
  • Tuo tarpu susmulkinkite riešutus (galite naudotis peiliu arba trintuvu), bet ne per smulkiai.
    4. Tuo tarpu susmulkinkite riešutus (galite naudotis peiliu arba trintuvu), bet ne per smulkiai.
  • Reklama
  • Riešutus sumaišyti su ruduoju cukrumi, 2 valgomais šaukštais įprasto cukraus ir džiūvėsėliais.
    5. Riešutus sumaišyti su ruduoju cukrumi, 2 valgomais šaukštais įprasto cukraus ir džiūvėsėliais.
  • Sluoksniuotą tešlą iškočiokite į stačiakampę formą.
    6. Sluoksniuotą tešlą iškočiokite į stačiakampę formą.
  • Reklama
  • Ant vienos pusės, atsitraukdami nuo krašto apie du centimetrus, supilkite riešutų mišinį, ant viršaus uždėkite obuolių.
    7. Ant vienos pusės, atsitraukdami nuo krašto apie du centimetrus, supilkite riešutų mišinį, ant viršaus uždėkite obuolių.
  • Atsargiai užlenkite tešlos galą, kad uždengtų obuolius.
    8. Atsargiai užlenkite tešlos galą, kad uždengtų obuolius.
  • Reklama
  • Suvyniokite į ritinį.
    9. Suvyniokite į ritinį.
  • Sandariai uždarykite kraštus.
    10. Sandariai uždarykite kraštus.
  • Reklama
  • Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi ir padėkite štrudelį. Gavau du iš nurodyto kiekio produktų.
    11. Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi ir padėkite štrudelį. Gavau du iš nurodyto kiekio produktų.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Išplakite kiaušinį (galite įpilti šaukštą vandens) ir juo aptepkite štrudelį.
    12. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Išplakite kiaušinį (galite įpilti šaukštą vandens) ir juo aptepkite štrudelį.
  • Padarykite pjūvius peiliu. Štrudelį pašaukite į orkaitę 40-45 min.
    13. Padarykite pjūvius peiliu. Štrudelį pašaukite į orkaitę 40-45 min.
  • Reklama
  • Gatavą štrudelį galite apibarstyti cukraus pudra arba patiekti su kaušeliu ledų.
    14. Gatavą štrudelį galite apibarstyti cukraus pudra arba patiekti su kaušeliu ledų.
  • Gero apetito!
    15. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai