Sriuba su rūkyta dešra ir perlinėmis kruopomis
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val. 10 min.
Apie receptą
Paruoškime raugintų agurkų sriubą su rūkyta dešra ir perlinėmis kruopomis. Sodraus ir aromatingo skonio, tiršta ir soti sriuba – šis karštas patiekalas idealiai tiks kaip pietūs visai šeimai. Šaltuoju metų laiku ypač svarbu ruošti tokią sriubą, ji visada sušildys ir pasotins. Miežiai padarys sriubą sotesnę. Be morkų ir svogūnų, į sriubą įbersime šiek tiek saldžiosios paprikos. Agurkus galima naudoti rūgščius arba raugintus. Prie stalo galite patiekti marinuotų agurkų su grietine, žolelėmis ir juoda duona.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vanduo2 litrai
-
Vištiena250 gramų (filė)
-
Rūkyta dešra400 gramų
-
Bulvės3 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Saldžioji paprika1 vnt
-
Marinuoti agurkai10 vnt
-
Perlinės kruopos70 gramų
-
Pomidorų pasta3 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Malti pipiraipagal skonį
-
Cukrus1 žiupsnelis
-
Aliejus3 šaukštai
-
Lauro lapas2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Į puodą supilkite du litrus vandens, užvirinkite ir įdėkite vištienos filė. Virkite sultinį ant silpnos ugnies 30 minučių, tada pagal skonį įberkite lauro lapų, druskos ir pipirų. Nugriebkite susidariusias putas.
-
Reklama
-
3. Dabar nulupkite bulves, nuplaukite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Bulves perkelkite į sultinį ir virkite dar 15 minučių.
-
4. Kol bulvės verda, paruoškite daržoves – nulupkite svogūnus, morkas ir papriką. Svogūną supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite vidutine tarka, papriką supjaustykite mažais gabalėliais.
-
Reklama
-
5. Atskirai išvirkite perlines kruopas. Užpildykite vandeniu (70 gramų grūdų reikia 150 ml vandens). Virkite grūdus 25-30 minučių.
-
6. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, pirmiausia suberkite svogūnus, morkas, paprikas, pakepinkite 10 minučių maišydami. Tada supjaustykite rūkytą dešrą kubeliais ir sudėkite į keptuvę. Agurkus taip pat supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę.
-
Reklama
-
7. Sumaišykite pomidorų pastą su vandeniu, maždaug 70 ml. Kepkite daržoves su dešra ir agurkais 4-5 minutes, tada supilkite pomidorų pastą ir žiupsnelį granuliuoto cukraus, kad subalansuotumėte skonį. Viską troškiname 5 minutes, uždengę.
-
8. Turinį iš keptuvės perkelkite į puodą, suberkite paruoštus miežius ir užvirinkite. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite druskos ir pipirų. Sriubą virkite dar 5 minutes, tada nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite pastovėti 15 minučių.
-
Reklama
-
9. Sriuba su rūkyta dešra ir miežiais yra paruošta. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama