Sriuba su rūkyta dešra ir perlinėmis kruopomis

Sriuba su rūkyta dešra ir perlinėmis kruopomis

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val. 10 min.

Apie receptą

Paruoškime raugintų agurkų sriubą su rūkyta dešra ir perlinėmis kruopomis. Sodraus ir aromatingo skonio, tiršta ir soti sriuba – šis karštas patiekalas idealiai tiks kaip pietūs visai šeimai. Šaltuoju metų laiku ypač svarbu ruošti tokią sriubą, ji visada sušildys ir pasotins. Miežiai padarys sriubą sotesnę. Be morkų ir svogūnų, į sriubą įbersime šiek tiek saldžiosios paprikos. Agurkus galima naudoti rūgščius arba raugintus. Prie stalo galite patiekti marinuotų agurkų su grietine, žolelėmis ir juoda duona.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vanduo
    2 litrai
  • Vištiena
    250 gramų (filė)
  • Rūkyta dešra
    400 gramų
  • Bulvės
    3 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Saldžioji paprika
    1 vnt
  • Marinuoti agurkai
    10 vnt
  • Perlinės kruopos
    70 gramų
  • Pomidorų pasta
    3 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti pipirai
    pagal skonį
  • Cukrus
    1 žiupsnelis
  • Aliejus
    3 šaukštai
  • Lauro lapas
    2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Į puodą supilkite du litrus vandens, užvirinkite ir įdėkite vištienos filė. Virkite sultinį ant silpnos ugnies 30 minučių, tada pagal sko...
    2. Į puodą supilkite du litrus vandens, užvirinkite ir įdėkite vištienos filė. Virkite sultinį ant silpnos ugnies 30 minučių, tada pagal skonį įberkite lauro lapų, druskos ir pipirų. Nugriebkite susidariusias putas.
  • Reklama
  • Dabar nulupkite bulves, nuplaukite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Bulves perkelkite į sultinį ir virkite dar 15 minučių.
    3. Dabar nulupkite bulves, nuplaukite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Bulves perkelkite į sultinį ir virkite dar 15 minučių.
  • Kol bulvės verda, paruoškite daržoves – nulupkite svogūnus, morkas ir papriką. Svogūną supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite vidut...
    4. Kol bulvės verda, paruoškite daržoves – nulupkite svogūnus, morkas ir papriką. Svogūną supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite vidutine tarka, papriką supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Reklama
  • Atskirai išvirkite perlines kruopas. Užpildykite vandeniu (70 gramų grūdų reikia 150 ml vandens). Virkite grūdus 25-30 minučių.
    5. Atskirai išvirkite perlines kruopas. Užpildykite vandeniu (70 gramų grūdų reikia 150 ml vandens). Virkite grūdus 25-30 minučių.
  • Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, pirmiausia suberkite svogūnus, morkas, paprikas, pakepinkite 10 minučių maišydami. Tada supjaustyk...
    6. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, pirmiausia suberkite svogūnus, morkas, paprikas, pakepinkite 10 minučių maišydami. Tada supjaustykite rūkytą dešrą kubeliais ir sudėkite į keptuvę. Agurkus taip pat supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę.
  • Reklama
  • Sumaišykite pomidorų pastą su vandeniu, maždaug 70 ml. Kepkite daržoves su dešra ir agurkais 4-5 minutes, tada supilkite pomidorų pastą i...
    7. Sumaišykite pomidorų pastą su vandeniu, maždaug 70 ml. Kepkite daržoves su dešra ir agurkais 4-5 minutes, tada supilkite pomidorų pastą ir žiupsnelį granuliuoto cukraus, kad subalansuotumėte skonį. Viską troškiname 5 minutes, uždengę.
  • Turinį iš keptuvės perkelkite į puodą, suberkite paruoštus miežius ir užvirinkite. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite druskos ir pipirų...
    8. Turinį iš keptuvės perkelkite į puodą, suberkite paruoštus miežius ir užvirinkite. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite druskos ir pipirų. Sriubą virkite dar 5 minutes, tada nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite pastovėti 15 minučių.
  • Reklama
  • Sriuba su rūkyta dešra ir miežiais yra paruošta. Skanaus!
    9. Sriuba su rūkyta dešra ir miežiais yra paruošta. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai