Napoleono pyragas

Napoleono pyragas

5 (1 įvertinimai)

12 Porcijos
12 val.

Apie receptą

Kas iš mūsų nežino garsiojo ir šlovinamojo Napoleono pyrago? Jo receptas atkeliavo iš Prancūzijos. Šis pyragas buvo patiekiamas karaliams ir karalienėms, o dabar jį galite paragauti bet kurioje kavinėje. Jau seniai norėjote sužinoti, kaip iškepti Napoleono pyragą? Tuomet šis receptas tikrai pravers. Jis gana paprastas, o pyragas gaunasi gražus ir elegantiškas, jums nebus gėda jį padėti ant šventinio stalo.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    650 gramų
  • Kiaušinis
    7 vnt
  • Pienas
    625 mililitrų
  • Sviestas
    400 gramų
  • Actas
    1 šaukštas (9%)
  • Cukrus
    1/2 stiklinės
  • Bulvių krakmolas
    30 gramų
  • Grietinėlė
    1 puodelis
  • Druska
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Miltus kelis kartus persijokite per sietelį. Sumaišykite su druska ir supilkite į dubenį. Atvėsusį sviestą supjaustykite kubeliais ir sud...
    1. Miltus kelis kartus persijokite per sietelį. Sumaišykite su druska ir supilkite į dubenį. Atvėsusį sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į miltus. Viską rankomis sutrinkite į trupinius, centre padarykite įdubimą.
  • Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite actą ir pieną. Išplakite ingredientus.
    2. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite actą ir pieną. Išplakite ingredientus.
  • Reklama
  • Supilkite gautą masę į miltų ir sviesto duobutę. Gerai sumaišykite visus ingredientus ir minkykite elastingą tešlą.
    3. Supilkite gautą masę į miltų ir sviesto duobutę. Gerai sumaišykite visus ingredientus ir minkykite elastingą tešlą.
  • Tešlą padalinkite į lygias dalis, suformuokite rutuliukus ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą, kad tešla atvėstų.
    4. Tešlą padalinkite į lygias dalis, suformuokite rutuliukus ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą, kad tešla atvėstų.
  • Reklama
  • Padėkite kepimo skardą ant darbinio paviršiaus. Ant jos dėkite tešlos rutulį. Iškočiokite jį į sluoksnį, suformuokite apskritimą ir apipj...
    5. Padėkite kepimo skardą ant darbinio paviršiaus. Ant jos dėkite tešlos rutulį. Iškočiokite jį į sluoksnį, suformuokite apskritimą ir apipjaukite kraštus. Subadykite tešlą šakute.
  • Kepkite kiekvieną pyragą orkaitėje 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje kartu su papuošimais.
    6. Kepkite kiekvieną pyragą orkaitėje 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje kartu su papuošimais.
  • Reklama
  • Iš penkių trynių pagaminkite kremą. Plakite grietinėlę iki standžių putų. Į plaktą grietinėlę įpilkite kiaušinių kremą. Viską atsargiai i...
    7. Iš penkių trynių pagaminkite kremą. Plakite grietinėlę iki standžių putų. Į plaktą grietinėlę įpilkite kiaušinių kremą. Viską atsargiai išmaišykite.
  • Iš paruoštų sluoksnių suformuokite tortą, aptepdami juos kremu. Atraižas sutrinkite į trupinius ir pabarstykite tortą iš visų pusių. Napo...
    8. Iš paruoštų sluoksnių suformuokite tortą, aptepdami juos kremu. Atraižas sutrinkite į trupinius ir pabarstykite tortą iš visų pusių. Napoleono pyragą nakčiai padėkite į šaldytuvą, kad mirktų.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai