Moliūgų avižinių dribsnių pyragas

Moliūgų avižinių dribsnių pyragas

4.5 (7 įvertinimai)

8 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Noriu jums pasiūlyti įdomų moliūgų pyrago su avižiniais dribsniais receptą. Šio pyrago struktūra netrupa, drėgna, vidutiniškai porėta, jaučiamas moliūgų skonis. Gamindami galite naudoti visokius džiovintus vaisius, aš naudojau razinas ir džiovintus abrikosus, jei norite, galite įdėti grūstų riešutų. Kad moliūgas geriau jaustųsi savo, išvirtus moliūgo gabalėlius galite sutrinti šakute ir blenderiu nepaversti vienalyte tyrele.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Miltai / # Pieno produktai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Moliūgas
    250 gramų
  • Miltai
    300 gramų
  • Avižiniai dribsniai
    80 gramų
  • Cukrus
    80 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Pienas
    200 mililitrų
  • Grietinė
    3 šaukštai
  • Aliejus
    100 mililitrų (rafinuotas)
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Razinos
    80 gramų (be sėklų)
  • Džiovinti abrikosai
    50 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Moliūgo gabalėlį nulupkite ir išimkite sėklas.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Moliūgo gabalėlį nulupkite ir išimkite sėklas.
  • Avižinius dribsnius suberkite į patogų indą, įpilkite pieno ir palikite 20 min.
    2. Avižinius dribsnius suberkite į patogų indą, įpilkite pieno ir palikite 20 min.
  • Reklama
  • Džiovintus abrikosus ir razinas suberkite į atskirą dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu, taip pat palikite 20 min.
    3. Džiovintus abrikosus ir razinas suberkite į atskirą dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu, taip pat palikite 20 min.
  • Nuluptą moliūgą supjaustykite mažais kubeliais, suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Nupilkite vandenį.
    4. Nuluptą moliūgą supjaustykite mažais kubeliais, suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Nupilkite vandenį.
  • Reklama
  • Išvirusius moliūgo gabalėlius sudėkite į dubenį ir trintuvu sutrinkite iki vientisos tyrės.
    5. Išvirusius moliūgo gabalėlius sudėkite į dubenį ir trintuvu sutrinkite iki vientisos tyrės.
  • Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, suberkite cukrų.
    6. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, suberkite cukrų.
  • Reklama
  • Maišytuvu plakite šiuos ingredientus apie 1 minutę.
    7. Maišytuvu plakite šiuos ingredientus apie 1 minutę.
  • Į kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų ir įdėkite grietinės. Viską išmaišykite šluotele.
    8. Į kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų ir įdėkite grietinės. Viską išmaišykite šluotele.
  • Reklama
  • Į šį mišinį įdėkite moliūgų tyrės. Sumaišykite su šluotele.
    9. Į šį mišinį įdėkite moliūgų tyrės. Sumaišykite su šluotele.
  • Sudėkite išbrinkusius avižinius dribsnius.
    10. Sudėkite išbrinkusius avižinius dribsnius.
  • Reklama
  • Į gautą moliūgų-avižų mišinį persijokite visus miltus ir kepimo miltelius. Viską maišykite, kol gausis vienalytė tiršta ir klampi tešla.
    11. Į gautą moliūgų-avižų mišinį persijokite visus miltus ir kepimo miltelius. Viską maišykite, kol gausis vienalytė tiršta ir klampi tešla.
  • Į tešlą suberkite razinas ir smulkiais gabalėliais supjaustytus džiovintus abrikosus. Džiovintus vaisius įmaišykite į tešlą mentele.
    12. Į tešlą suberkite razinas ir smulkiais gabalėliais supjaustytus džiovintus abrikosus. Džiovintus vaisius įmaišykite į tešlą mentele.
  • Visiškai paruoštą tešlą sudėkite į kepimo indą. Turiu silikoninę formą, todėl jos niekuo netepiau ir netiesiau kepimo popieriumi. Pyragą ...
    13. Visiškai paruoštą tešlą sudėkite į kepimo indą. Turiu silikoninę formą, todėl jos niekuo netepiau ir netiesiau kepimo popieriumi. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių. Būtinai patikrinkite pasirengimą mediniu iešmeliu.
  • Reklama
  • Pyragą visiškai atvėsinkite ir patiekite. Patiekiant galima pabarstyti trupučiu cukraus pudros.
    14. Pyragą visiškai atvėsinkite ir patiekite. Patiekiant galima pabarstyti trupučiu cukraus pudros.
  • Gero apetito!
    15. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.5/5 (7 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai