Tarkuotų bulvių kukuliai
3.6 (29 įvertinimai)
2 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Pietums ar vakarienei savo artimiesiems paruoškite nebrangų, bet labai skanų ir sotų bulvių patiekalą. Tarkuotų bulvių kukuliai paruošiami greitai ir lengvai! Bulves galite sutarkuoti rankiniu būdu smulkia tarka arba naudoti maišytuvą ar smulkintuvą. Taip pat, jei norite, kartu su svogūnais galite pakepinti lašinių gabaliukus, taip bus dar skaniau.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės1 kilogramas
-
Druska1 pagal skonį
-
Svogūnai1 vnt
-
Aliejus4 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikalingus ingredientus. Nulupkite ir nuplaukite bulves. Nulupkite svogūną.
-
2. Bulves sutarkuokite smulkia tarka arba smulkiais gabalėliais supjaustytus bulvių gumbus sudėkite į smulkintuvo dubenį.
-
Reklama
-
3. Įjunkite įrenginį maksimalia galia 30 sekundžių.
-
4. Susmulkintų bulvių mišinį dėkite ant kelių sluoksnių marlės.
-
Reklama
-
5. Kruopščiai išspauskite bulvių mišinį.
-
6. Dubenį su išspaustu skysčiu atidėkite 5 minutėms, kad bulvių krakmolas nusėstų ant dugno.
-
Reklama
-
7. Tada išspaustą bulvių mišinį supilkite į švarų dubenį, suberkite krakmolą, kuris liko apačioje nuvarvinus bulvių skystį, pasūdykite. Viską išmaišyti.
-
8. Iš gautos bulvių masės suformuokite rutuliukus. Aš padariau 30 gramų kamuoliukus.
-
Reklama
-
9. Puode užvirinkite vandenį ir labai atsargiai išdėliokite dalį suformuotų kukulių. Virkite kukulius 6-8 minutes.
-
10. Smulkiai supjaustykite svogūną.
-
Reklama
-
11. Supjaustytą svogūną sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite, nuolat maišydami mentele, ant vidutinės ugnies iki šviesiai auksinės rudos spalvos.
-
12. Į lėkštę išdėliokite virtų bulvių kukulius, ant viršaus uždėkite keptą svogūną ir augalinį aliejų. Patiekalas paruoštas! Patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.6/5 (29 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama