Marinuota skumbrė orkaitėje

Marinuota skumbrė orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Skumbrė puikiai tinka kepti orkaitėje. Žuvis tampa dar skanesnė ir aromatingesnė, jei prieš tai ją marinuosite su prieskoninėmis žolelėmis ir citrina. Marinatas suteikia skonio ir padaro skumbrę sultingesnę. Prieskonines žoleles marinatui galite rinktis pagal savo skonį. Galima naudoti universalų žolelių mišinį žuviai arba paruošti savo. Puikiai tiks Provanso ar Viduržemio jūros regiono žolelės. Jei norite, paruoštą skumbrę galima apšlakstyti citrinos sultimis.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Skumbrė
    1 vnt
  • Saulėgrąžų aliejus
    15 ml
  • Provanso žolelės
    2 žiupsneliai
  • Juodieji pipirai
    1~2 žiupsneliai
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Citrinos sultys
    15 ml
  • Svogūnas
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Marinatui sumaišykite saulėgrąžų aliejų, prieskonines žoleles, druską ir pipirus.
    2. Marinatui sumaišykite saulėgrąžų aliejų, prieskonines žoleles, druską ir pipirus.
  • Reklama
  • Įpilkite citrinos sultis ir išmaišykite.
    3. Įpilkite citrinos sultis ir išmaišykite.
  • Skumbrę išdorokite ir nuplaukite šaltu vandeniu.
    4. Skumbrę išdorokite ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Reklama
  • Ant žuvies viršaus padarykite negilius įpjovimus ir užpilkite marinatu. Marinatas turi patekti į vidų ir į įpjovas. Palikite 30 minučių.
    5. Ant žuvies viršaus padarykite negilius įpjovimus ir užpilkite marinatu. Marinatas turi patekti į vidų ir į įpjovas. Palikite 30 minučių.
  • Svogūną supjaustykite ir sudėkite į kepimo maišelį. Skumbrę su marinatu dėkite ant svogūnų. Maišelio kraštus užriškite. Kepkite orkaitėje...
    6. Svogūną supjaustykite ir sudėkite į kepimo maišelį. Skumbrę su marinatu dėkite ant svogūnų. Maišelio kraštus užriškite. Kepkite orkaitėje 200 °C temperatūroje 20–25 minutes.
  • Reklama
  • Skumbrė paruošta. Skanaus!
    7. Skumbrė paruošta. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai