Marinuota skumbrė orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Skumbrė puikiai tinka kepti orkaitėje. Žuvis tampa dar skanesnė ir aromatingesnė, jei prieš tai ją marinuosite su prieskoninėmis žolelėmis ir citrina. Marinatas suteikia skonio ir padaro skumbrę sultingesnę. Prieskonines žoleles marinatui galite rinktis pagal savo skonį. Galima naudoti universalų žolelių mišinį žuviai arba paruošti savo. Puikiai tiks Provanso ar Viduržemio jūros regiono žolelės. Jei norite, paruoštą skumbrę galima apšlakstyti citrinos sultimis.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Skumbrė1 vnt
-
Saulėgrąžų aliejus15 ml
-
Provanso žolelės2 žiupsneliai
-
Juodieji pipirai1~2 žiupsneliai
-
Druska1 žiupsnelis
-
Citrinos sultys15 ml
-
Svogūnas1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. -
2. Marinatui sumaišykite saulėgrąžų aliejų, prieskonines žoleles, druską ir pipirus. -
Reklama
-
3. Įpilkite citrinos sultis ir išmaišykite. -
4. Skumbrę išdorokite ir nuplaukite šaltu vandeniu. -
Reklama
-
5. Ant žuvies viršaus padarykite negilius įpjovimus ir užpilkite marinatu. Marinatas turi patekti į vidų ir į įpjovas. Palikite 30 minučių. -
6. Svogūną supjaustykite ir sudėkite į kepimo maišelį. Skumbrę su marinatu dėkite ant svogūnų. Maišelio kraštus užriškite. Kepkite orkaitėje 200 °C temperatūroje 20–25 minutes. -
Reklama
-
7. Skumbrė paruošta. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















