Sriuba su kalakutiena, voveraitėmis ir lęšiais
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Grybų sezonu siūlau išvirti lengvą, skanią ir sočią kalakutienos sriubą su lęšiais. Iš grybų imame voveraites, kurios puikiai dera su visais kitais produktais. Sriuba yra labai soti dėl lęšių ir kvapni dėl voveraičių. Aš naudojau mažus juodus Beluga veislės lęšius, nes jų nereikia iš anksto mirkyti ir greitai išverda. Jei renkatės kitos veislės lęšius, apsvarstykite savo lęšių virimo laiką. Sriubą geriausia patiekti su grietine arba majonezu.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kalakutiena250 gramų
-
Voveraitės150 gramų
-
Lęšiai80 gramų
-
Bulvės100 gramų
-
Svogūnai1 vnt (vidutinio dydžio)
-
Morkos1 vnt (vidutinio dydžio)
-
Vanduo1.5 litro
-
Aliejus2 šaukštai (be skonio ir kvapo)
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Žalumynaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Grybus išrūšiuokite, nupjaukite sugedusias vietas ir gerai nuplaukite. Grybus supjaustykite ir kepkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies 10 minučių. Nuimkite keptuvę nuo ugnies.
-
Reklama
-
3. Kalakutieną nuplaukite, sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Padėkite puodą ant vidutinės ugnies ir troškinkite paukštį 45 minutes, nugriebdami putas. Išvirtą kalakutieną išimkite iš sultinio ir atidėkite į šalį.
-
4. Bulves nulupkite, supjaustykite juostelėmis ir supilkite į puodą su sultiniu.
-
Reklama
-
5. Juoduosius lęšius nuplaukite ir supilkite į sultinį su bulvėmis. Virkite 20 minučių ant silpnos ugnies, užvirus.
-
6. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite. Sudėkite daržoves į keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite 7 minutes ant vidutinės ugnies maišydami.
-
Reklama
-
7. Į puodą sudėkite apkeptas voveraites ir apkeptas daržoves. Virkite sriubą dar 10 minučių.
-
8. Sriubą pasūdykite, pipiruokite, suberkite susmulkintą kalakutieną, užvirinkite.
-
Reklama
-
9. Smulkiai supjaustykite žalumynus, suberkite į puodą ir leiskite sriubai pastovėti 10 minučių.
-
10. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama