Bulvių apkepas su virta mėsa

Bulvių apkepas su virta mėsa

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Jei pritariate nuomonei, kad maistas turi būti ne tik skanus, bet ir sveikas, tuomet bulvių apkepas su virta mėsa kaip tik jums. Tai puikus pasirinkimas sotiems pietums ar vakarienei. Bulvių apkepas su virta mėsa daugeliui – vaikystės skonis, nes būtent toks apkepas dažniausiai ruošiamas darželiuose. Nėra papildomo aliejaus ar riebalų, todėl šis patiekalas tiks ir patiems mažiausiems.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Virta mėsa
    500 gramu
  • Bulvės
    1 kilogramas
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Pienas
    100 mililitrų
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Džiūvėsėliai
    50~100 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia reikia nulupti bulves ir išvirti lengvai pasūdytame vandenyje.
    1. Pirmiausia reikia nulupti bulves ir išvirti lengvai pasūdytame vandenyje.
  • Išvirkite mėsą. Tuo tarpu galite nulupti ir susmulkinti svogūną. Į keptuvę supilkite šiek tiek vandens ir sudėkite svogūną. Truputį trošk...
    2. Išvirkite mėsą. Tuo tarpu galite nulupti ir susmulkinti svogūną. Į keptuvę supilkite šiek tiek vandens ir sudėkite svogūną. Truputį troškinkite, kol suminkštės (jei patiekalas skirtas tik suaugusiems, svogūną pakepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos).
  • Reklama
  • Jau iškeptą mėsą reikia šiek tiek atvėsinti ir sumalti. Sudėkite į keptuvę su svogūnais. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, įpilkite...
    3. Jau iškeptą mėsą reikia šiek tiek atvėsinti ir sumalti. Sudėkite į keptuvę su svogūnais. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami.
  • Vandenį nupilkite nuo bulvių, šiek tiek pasilikdami. Įmuškite kiaušinį ir supilkite šiltą pieną ir mikseriu sutrinkite į tyrę. Jei reikia...
    4. Vandenį nupilkite nuo bulvių, šiek tiek pasilikdami. Įmuškite kiaušinį ir supilkite šiltą pieną ir mikseriu sutrinkite į tyrę. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens, kuriame virė bulvės.
  • Reklama
  • Kepimo formą lengvai patepkite aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi. Pusę bulvių paskleiskite lygiu sluoksniu.
    5. Kepimo formą lengvai patepkite aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi. Pusę bulvių paskleiskite lygiu sluoksniu.
  • Tada sudėkite maltą mėsą, stipriai prispauskite prie bulvių.
    6. Tada sudėkite maltą mėsą, stipriai prispauskite prie bulvių.
  • Reklama
  • Uždenkite likusia tyrės pusele ir suformuokite lygų viršų. Pabarstykite džiūvėsėliais arba, jei norite, pabarstykite tarkuotu sūriu. Dėki...
    7. Uždenkite likusia tyrės pusele ir suformuokite lygų viršų. Pabarstykite džiūvėsėliais arba, jei norite, pabarstykite tarkuotu sūriu. Dėkite kepti į orkaitę maždaug 35-40 minučių. Kai patiekalas bus paruoštas, reikia duoti šiek tiek laiko atvėsti ir tik tada supjaustyti porcijomis.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai