Mėsos kukuliai sultinyje
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Paprastas, skanus ir sotus patiekalas. Galite patiekti su sultiniu arba be jo, priklausomai nuo to, ko norite – pirmojo ar antrojo patiekalo. Mėsos kukulius su sultiniu galima virti puode arba keptuvėje. Man patinka keptuvėje, nes joje jų telpa daugiau. Kad būtų sotumo, į sultinį galite įdėti bulvių.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Maltos mėsos600 gramų
-
Ryžiai120 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Vanduo600 mililitrų
-
Augalinis aliejus20 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Iš anksto išvirkite ryžius verdančiame pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Tai užtruks maždaug 7–10 minučių. Paruoštus ryžius sudėkite į kiaurasamtį ir užpilkite šaltu vandeniu.
-
Reklama
-
3. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą ir virtus ryžius. Įmuškite kiaušinį. Įdėkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Viską išmaišyti. Mėsos masę sutrinkite į dubens dugną, kad ji būtų tankesnė. Taip kepimo metu mėsos kukuliai nesuirs.
-
4. Į karštą keptuvę supilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Suformuokite kotletus ir kepkite juos iš visų pusių, kol mėsa pakeis spalvą.
-
Reklama
-
5. Morkas ir svogūnus nulupkite ir susmulkinkite.
-
6. Sudėkite daržoves į keptuvę. Kepkite, kol atsiras būdingas aromatas.
-
Reklama
-
7. Tada viską užpilkite karštu vandeniu. Įdėkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Užvirkite ir uždengę virkite 15 minučių. Dėl to, kad kukuliuose yra daug mėsos, sultinys bus gana sotus.
-
8. Mėsos kukuliai sultinyje yra paruošti. Galite pabarstyti juos šviežiomis žolelėmis.
-
Reklama
-
9. Mėsos kukulius su sultiniu dėkite į lėkštes ir patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama