Mėsos kukuliai sultinyje
5 (1 įvertinimai)
								4  Porcijos
						
								1 val.
						Apie receptą
Paprastas, skanus ir sotus patiekalas. Galite patiekti su sultiniu arba be jo, priklausomai nuo to, ko norite – pirmojo ar antrojo patiekalo. Mėsos kukulius su sultiniu galima virti puode arba keptuvėje. Man patinka keptuvėje, nes joje jų telpa daugiau. Kad būtų sotumo, į sultinį galite įdėti bulvių.
Paskirtis: Pietų receptai
				Receptai pagal ingredientus: 
					# MėsaReklama
- 
                                                    
Reikalingi ingredientai:
 - 
													Maltos mėsos600 gramų
 - 
													Ryžiai120 gramų
 - 
													Svogūnai1 vnt
 - 
													Morkos1 vnt
 - 
													Vanduo600 mililitrų
 - 
													Augalinis aliejus20 gramų
 - 
													Kiaušinis1 vnt
 - 
													Druskapagal skonį
 - 
													Prieskoniaipagal skonį
 
Reklama
									Gaminimo eiga
- 
                                                    
1. Paruoškite visus ingredientus. - 
                                                    
2. Iš anksto išvirkite ryžius verdančiame pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Tai užtruks maždaug 7–10 minučių. Paruoštus ryžius sudėkite į kiaurasamtį ir užpilkite šaltu vandeniu. - 
Reklama
 - 
                                                    
3. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą ir virtus ryžius. Įmuškite kiaušinį. Įdėkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Viską išmaišyti. Mėsos masę sutrinkite į dubens dugną, kad ji būtų tankesnė. Taip kepimo metu mėsos kukuliai nesuirs. - 
                                                    
4. Į karštą keptuvę supilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Suformuokite kotletus ir kepkite juos iš visų pusių, kol mėsa pakeis spalvą. - 
Reklama
 - 
                                                    
5. Morkas ir svogūnus nulupkite ir susmulkinkite. - 
                                                    
6. Sudėkite daržoves į keptuvę. Kepkite, kol atsiras būdingas aromatas. - 
Reklama
 - 
                                                    
7. Tada viską užpilkite karštu vandeniu. Įdėkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Užvirkite ir uždengę virkite 15 minučių. Dėl to, kad kukuliuose yra daug mėsos, sultinys bus gana sotus. - 
                                                    
8. Mėsos kukuliai sultinyje yra paruošti. Galite pabarstyti juos šviežiomis žolelėmis. - 
Reklama
 - 
                                                    
9. Mėsos kukulius su sultiniu dėkite į lėkštes ir patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! - 
Reklama
 
Šiandien populiariausi receptai
- 
Reklama
 
				


















