Sriuba su džiovintais grybais
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 10 min.
Apie receptą
Dar nesugalvojote ką gaminsite pietums? Atkreipiu jūsų dėmesį į paprastą, bet labai patrauklų sriubos su džiovintais grybais variantą. Sodri, aromatinga ir tikrai skani. Jums reikia išbandyti! Džiovintų ir šviežių grybų derinys su grietinėle – klasika, kuri jus tikrai pradžiugins. Pagrindas gali būti daržovių, grybų arba mėsos sultinys. Vien vandens naudoti nerekomenduoju, su sultiniu sriubos skonis bus intensyvesnis. Prisiminkite receptą!
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Švieži grybai250 gramų
-
Miltai1/3 stiklinės
-
Sviestas6 arbatiniai šaukšteliai
-
Grietinėlė1/2 stiklinės
-
Sultinys4 stiklinės
-
Džiovinti grybai 60 Gramas Svogūnas1 vnt
-
Druska ir prieskoniaipagal skonį (lauro lapas, pipirai, čiobreliai, provanso žolelės, šviežios žolelės)
-
Sausas vynas1/3 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Džiovintus grybus sudėkite į gilų dubenį ir užpilkite 3 stiklinėmis labai karšto vandens. Palikite pusvalandžiui.
-
2. Tada su marle arba kavos filtru nukoškite grybus. Išsaugokite stiklinę grybų vandens.
-
Reklama
-
3. Puode ištirpinkite 3 šaukštus sviesto ir pakepinkite susmulkintą svogūną ir česnaką.
-
4. Suberkite šviežius grybus ir pakepinkite dar kelias minutes.
-
Reklama
-
5. Džiovintus grybus sudėkite į puodą ir palikite ant silpnos ugnies 10 minučių.
-
6. Supilkite sausą vyną. Po 3 minučių sudėkite likusį sviestą.
-
Reklama
-
7. Kai sviestas ištirps, suberkite miltus ir švelniai maišykite porą minučių.
-
8. Supilkite sultinį ir grybų vandenį. Įberkite druskos ir prieskonių. Virkite sriubą ant silpnos ugnies 20 minučių.
-
Reklama
-
9. Pabaigoje supilkite grietinėlę, šiek tiek pakaitinkite ir galėsite patiekti. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama