Sriuba su džiovintais grybais

Sriuba su džiovintais grybais

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 10 min.

Apie receptą

Dar nesugalvojote ką gaminsite pietums? Atkreipiu jūsų dėmesį į paprastą, bet labai patrauklų sriubos su džiovintais grybais variantą. Sodri, aromatinga ir tikrai skani. Jums reikia išbandyti! Džiovintų ir šviežių grybų derinys su grietinėle – klasika, kuri jus tikrai pradžiugins. Pagrindas gali būti daržovių, grybų arba mėsos sultinys. Vien vandens naudoti nerekomenduoju, su sultiniu sriubos skonis bus intensyvesnis. Prisiminkite receptą!

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Česnakai
    2~3 skiltelės
  • Švieži grybai
    250 gramų
  • Miltai
    1/3 stiklinės
  • Sviestas
    6 arbatiniai šaukšteliai
  • Grietinėlė
    1/2 stiklinės
  • Sultinys
    4 stiklinės
  • Džiovinti grybai 60 Gramas Svogūnas
    1 vnt
  • Druska ir prieskoniai
    pagal skonį (lauro lapas, pipirai, čiobreliai, provanso žolelės, šviežios žolelės)
  • Sausas vynas
    1/3 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Džiovintus grybus sudėkite į gilų dubenį ir užpilkite 3 stiklinėmis labai karšto vandens. Palikite pusvalandžiui.
    1. Džiovintus grybus sudėkite į gilų dubenį ir užpilkite 3 stiklinėmis labai karšto vandens. Palikite pusvalandžiui.
  • Tada su marle arba kavos filtru nukoškite grybus. Išsaugokite stiklinę grybų vandens.
    2. Tada su marle arba kavos filtru nukoškite grybus. Išsaugokite stiklinę grybų vandens.
  • Reklama
  • Puode ištirpinkite 3 šaukštus sviesto ir pakepinkite susmulkintą svogūną ir česnaką.
    3. Puode ištirpinkite 3 šaukštus sviesto ir pakepinkite susmulkintą svogūną ir česnaką.
  • Suberkite šviežius grybus ir pakepinkite dar kelias minutes.
    4. Suberkite šviežius grybus ir pakepinkite dar kelias minutes.
  • Reklama
  • Džiovintus grybus sudėkite į puodą ir palikite ant silpnos ugnies 10 minučių.
    5. Džiovintus grybus sudėkite į puodą ir palikite ant silpnos ugnies 10 minučių.
  • Supilkite sausą vyną. Po 3 minučių sudėkite likusį sviestą.
    6. Supilkite sausą vyną. Po 3 minučių sudėkite likusį sviestą.
  • Reklama
  • Kai sviestas ištirps, suberkite miltus ir švelniai maišykite porą minučių.
    7. Kai sviestas ištirps, suberkite miltus ir švelniai maišykite porą minučių.
  • Supilkite sultinį ir grybų vandenį. Įberkite druskos ir prieskonių. Virkite sriubą ant silpnos ugnies 20 minučių.
    8. Supilkite sultinį ir grybų vandenį. Įberkite druskos ir prieskonių. Virkite sriubą ant silpnos ugnies 20 minučių.
  • Reklama
  • Pabaigoje supilkite grietinėlę, šiek tiek pakaitinkite ir galėsite patiekti. Gero apetito!
    9. Pabaigoje supilkite grietinėlę, šiek tiek pakaitinkite ir galėsite patiekti. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai