Spanguolių kisielius

Spanguolių kisielius

5 (1 įvertinimai)

2-3 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Manau, niekas nesiginčys, kad gėrimai iš spanguolių yra labai sveiki, o kisielius taip pat jiems priklauso. Tačiau, kad jis būtų kuo naudingesnis, yra maža paslaptis. Žvilgtelk į receptą! Kisielius galima ruošti ištisus metus tiek iš šviežių, tiek iš šaldytų uogų. Su tokiu pasiruošimu, beveik visi vitaminai lieka kisieliuje, nes jie praktiškai nėra termiškai apdorojami. Ir būtinai naudokite emaliuotus indus, kad nebūtų oksidacijos.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vanduo
    600 gramų
  • Spanguolės
    150 gramų
  • Cukrus
    6 šaukštai
  • Bulvių krakmolas
    3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus spanguolių kisieliaus gamybai.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus spanguolių kisieliaus gamybai.
  • Išrūšiuokite spanguoles, nuplaukite ir sutrinkite uogas iki tyrės. Išspauskite sultis ir kol kas padėkite į šaldytuvą.
    2. Išrūšiuokite spanguoles, nuplaukite ir sutrinkite uogas iki tyrės. Išspauskite sultis ir kol kas padėkite į šaldytuvą.
  • Reklama
  • Išspaustą spanguolių minkštimą sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Padėkite ant vidutinės ugnies ir viską užvirkite ir iš karto nukel...
    3. Išspaustą spanguolių minkštimą sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Padėkite ant vidutinės ugnies ir viską užvirkite ir iš karto nukelkite nuo ugnies.
  • Sultinį nukoškite ir suberkite cukrų, maišykite, kol ištirps.
    4. Sultinį nukoškite ir suberkite cukrų, maišykite, kol ištirps.
  • Reklama
  • Dalį sultinio nupilkite, visiškai atvėsinkite ir sumaišykite su krakmolu. Puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Iš karto...
    5. Dalį sultinio nupilkite, visiškai atvėsinkite ir sumaišykite su krakmolu. Puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Iš karto maišydami iki vientisos masės, srovele supilkite praskiestą krakmolą. Leiskite užvirti, virkite tik minutę ir nukelkite nuo ugnies.
  • Leiskite spanguolių kisieliui atvėsti iki šiltos būsenos. Po to palaipsniui supilkite spanguolių sultis, maišydami iki vientisos masės.
    6. Leiskite spanguolių kisieliui atvėsti iki šiltos būsenos. Po to palaipsniui supilkite spanguolių sultis, maišydami iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Spanguolių kisielius paruoštas.
    7. Spanguolių kisielius paruoštas.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai