Spanguolių kisielius
5 (1 įvertinimai)
2-3 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Manau, niekas nesiginčys, kad gėrimai iš spanguolių yra labai sveiki, o kisielius taip pat jiems priklauso. Tačiau, kad jis būtų kuo naudingesnis, yra maža paslaptis. Žvilgtelk į receptą! Kisielius galima ruošti ištisus metus tiek iš šviežių, tiek iš šaldytų uogų. Su tokiu pasiruošimu, beveik visi vitaminai lieka kisieliuje, nes jie praktiškai nėra termiškai apdorojami. Ir būtinai naudokite emaliuotus indus, kad nebūtų oksidacijos.
Paskirtis: Gėrimų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vanduo600 gramų
-
Spanguolės150 gramų
-
Cukrus6 šaukštai
-
Bulvių krakmolas3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus spanguolių kisieliaus gamybai.
-
2. Išrūšiuokite spanguoles, nuplaukite ir sutrinkite uogas iki tyrės. Išspauskite sultis ir kol kas padėkite į šaldytuvą.
-
Reklama
-
3. Išspaustą spanguolių minkštimą sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Padėkite ant vidutinės ugnies ir viską užvirkite ir iš karto nukelkite nuo ugnies.
-
4. Sultinį nukoškite ir suberkite cukrų, maišykite, kol ištirps.
-
Reklama
-
5. Dalį sultinio nupilkite, visiškai atvėsinkite ir sumaišykite su krakmolu. Puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Iš karto maišydami iki vientisos masės, srovele supilkite praskiestą krakmolą. Leiskite užvirti, virkite tik minutę ir nukelkite nuo ugnies.
-
6. Leiskite spanguolių kisieliui atvėsti iki šiltos būsenos. Po to palaipsniui supilkite spanguolių sultis, maišydami iki vientisos masės.
-
Reklama
-
7. Spanguolių kisielius paruoštas.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama