Spalvoti zefyrai

Spalvoti zefyrai

5 (1 įvertinimai)

20-30 Porcijos
8 val.

Apie receptą

Iš natūralių ingredientų pagamintus skanius įvairiaspalvius zefyrus nesunku paruošti. Šie zefyrai bus puikus priedas prie šventinio stalo tiek vaikams, tiek suaugusiems. Tiems smaližiams, kurie mėgsta saldumynus, bet bijo dėl savo figūros, tai puikus desertas. Nes tai mažyčiai zefyrai iš natūralių ingredientų, tiesiogine to žodžio prasme „vienu kąsniu“. Kokį dažiklį naudoti – ryškias uogas ar natūralius maistinius dažus, spręskite jūs. Pagrindinis žingsnis po žingsnio receptas padės juos paruošti. Norėdami paruošti 150 gramų obuolių padažo, geriau naudoti saldžiarūgščius obuolius su tankiu minkštimu. Iš šio ingredientų kiekio gaunama maždaug 70 gabalėlių mažų zefyrų.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    3 vnt
  • Mėlynės
    100 gramų (šviežios arba šaldytos)
  • Kiaušinių baltymai
    1~2 vnt (1 didelis arba 2 maži)
  • Cukrus
    450 gramų (150 gramų plakimui su vaisių tyre, 300 gramų sirupui gaminti)
  • Agaras
    agaras
  • Maistiniai dažai
    1 gramas
  • Vanduo
    75 mililitrai
  • Cukraus pudra
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Išimkite pbuolių šerdis, sudėkite į kepimo indą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes.
    2. Išimkite pbuolių šerdis, sudėkite į kepimo indą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes.
  • Reklama
  • Mėlynes sudėkite į puodą, kaitinkite, kol suminkštės.
    3. Mėlynes sudėkite į puodą, kaitinkite, kol suminkštės.
  • Iškepusio obuolio minkštimą išskobkite šaukštu.
    4. Iškepusio obuolio minkštimą išskobkite šaukštu.
  • Reklama
  • Obuolių minkštimą sutrinkite trintuvu. Išmatuokite 150 gramų tyrės.
    5. Obuolių minkštimą sutrinkite trintuvu. Išmatuokite 150 gramų tyrės.
  • Mėlynes sutrinkite per sietelį į tyrę. Reikės apie 25 gramus arba 1 šaukštą uogų tyrės.
    6. Mėlynes sutrinkite per sietelį į tyrę. Reikės apie 25 gramus arba 1 šaukštą uogų tyrės.
  • Reklama
  • Kiaušinių baltymus išplakite į minkštas putas. Supilkite 150 gramų cukraus, toliau plakite iki standžių putų, tada supilkite obuolių pada...
    7. Kiaušinių baltymus išplakite į minkštas putas. Supilkite 150 gramų cukraus, toliau plakite iki standžių putų, tada supilkite obuolių padažą ir išplakite į purią masę.
  • Į puodą suberkite 300 gramų cukraus, agarą, užpilkite vandeniu, pakaitinkite.
    8. Į puodą suberkite 300 gramų cukraus, agarą, užpilkite vandeniu, pakaitinkite.
  • Reklama
  • Virkite sirupą apie 5-6 minutes nuo užvirimo momento iki 118 laipsnių. Jei nėra specialaus termometro, virkite 'prie sriegio'. Nuimkite s...
    9. Virkite sirupą apie 5-6 minutes nuo užvirimo momento iki 118 laipsnių. Jei nėra specialaus termometro, virkite 'prie sriegio'. Nuimkite sirupą nuo ugnies.
  • Plonu siūlu supilkite sirupą į išplaktą baltymų-obuolių tyrę, toliau plakdami į stabilią tankią zefyrų masę. Atskirkite apie 1/3 baltos m...
    10. Plonu siūlu supilkite sirupą į išplaktą baltymų-obuolių tyrę, toliau plakdami į stabilią tankią zefyrų masę. Atskirkite apie 1/3 baltos masės. 1/3 masės atidėkite į du dubenėlius.
  • Reklama
  • Į 1/3 išplaktos baltos masės supilti mėlynių tyrę, išplakti.
    11. Į 1/3 išplaktos baltos masės supilti mėlynių tyrę, išplakti.
  • Į likusią 1/3 baltos masės ant dantų krapštuko galiuko dėkite bet kokios spalvos maistinių dažų, aš turiu levandų. Plakite iki vientisos ...
    12. Į likusią 1/3 baltos masės ant dantų krapštuko galiuko dėkite bet kokios spalvos maistinių dažų, aš turiu levandų. Plakite iki vientisos masės.
  • Mėlynių zefyrus išspauskite ant kepimo popieriaus mažomis garbanomis (maždaug 4 cm skersmens).
    13. Mėlynių zefyrus išspauskite ant kepimo popieriaus mažomis garbanomis (maždaug 4 cm skersmens).
  • Reklama
  • Į vieną didelį konditerinį maišelį sudėkite du mažus konditerinius maišelius - vieną su balta, antra su spalvota (levandų) mase. Ant kepi...
    14. Į vieną didelį konditerinį maišelį sudėkite du mažus konditerinius maišelius - vieną su balta, antra su spalvota (levandų) mase. Ant kepimo popieriaus išspauskite mažus dviejų spalvų zefyrus. Palikite zefyrus išdžiūti 6-8 valandas.
  • Stabilizuotus (džiovintus) zefyrus apvoliokite cukraus pudroje. Jie gali būti sujungti poromis bet kokiu deriniu arba galite palikti toki...
    15. Stabilizuotus (džiovintus) zefyrus apvoliokite cukraus pudroje. Jie gali būti sujungti poromis bet kokiu deriniu arba galite palikti tokius, kokie yra. Skanūs natūralių spalvų zefyrai tikrai neliks nepastebėti!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai