Šonine apvynioti medalionai
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Medalionai apvynioti šonine yra gana paprastas patiekalas, su kuriuo gali susidoroti bet kuri šeimininkė. Jis gali būti patiekiamas ant šventinio stalo arba šeimos pietums ir vakarienei. Mėsa be jokių pastangų gaunasi minkšta ir sultinga. Kiaulienos nugarinė yra vienintelė mėsos dalis, kuri iškepama greitai ir lengvai. Medalionai ruošiami išskirtinai iš nugarinės ir, kad ji neišdžiūtų, įvyniojami į šoninę. Jei įmanoma, būtinai apkepkite ir medalionų šonus.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena400 gramų (nugarinė arba sprandinė)
-
Šoninė80 gramų (juostelės)
-
Rozmarinas1 vnt (šakelė)
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Aliejus1 šaukštas (kepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
-
2. Nuplaukite kiaulienos nugarinę, nusausinkite ir nuimkite visas plėveles. Supjaustykite skersai 4-5 centimetrų storio rituliais. Kiekvieną gabalėlį apvyniokite šonine ir pritvirtinkite virvele. Pagardinkite medalionus druska ir pipirais iš abiejų pusių ir palikite 10 min.
-
Reklama
-
3. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant stiprios ugnies. Įdėkite nuluptą ir susmulkintą česnaką bei rozmarino šakelę. Kepkite 1-2 minutes, kol česnakas taps auksinės spalvos, išimkite.
-
4. Sudėkite medalionus į karštą aliejų ir apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
5. Medalionus dėkite į kepimo indą, supilkite likusį aliejų, įdėkite rozmarino šakelę ir pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite medalionus šoninėje 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Išimkite medalionų siūlus ir nedelsdami patiekite.
-
6. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama