Šokolado fondantas su kava
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Fondanas – vienas romantiškiausių desertų, o Valentino dienos išvakarėse bus itin paklausus. Šiandien pasidalinsiu receptu, kaip vos per 20 minučių pasigaminti šokoladinį fondantą su kava. Šokoladinis fondantas su kava – išskirtinis prancūzų virtuvės desertas. Nepaisant paprasto recepto, kepinius nesunku sugadinti laikant juos orkaitėje. Juk svarbiausia fondanto savybė – skystas centras, o persistengę gausite skanų šokoladinį pyragą, bet ne fondantą. Idealiausias fondanto laikas yra 11 minučių, tačiau priklausomai nuo orkaitės laikas svyruoja tarp 10-12 minučių. Recepte esanti tirpi kava suteikia desertui kartaus skonio, o fondantas tampa išskirtinis. O štai ko reikia vakarienei žvakių šviesoje. Paprasta ir greita, skonis nustebins jūsų mylimąjį (ar mylimąją).
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas60 gramų
-
Cukrus80 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Tirpi kava2 arbatiniai šaukšteliai
-
Druska1 žiupsnelis
-
Šokoladas120 gramų
-
Miltai6 šaukštai
Gaminimo eiga
-
1. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų, kavą ir žiupsnelį druskos. Viską išplakti iki vientisos masės.
-
2. Šokoladą ir sviestą sudėkite į gilų dubenį vandens vonelėje.
-
Reklama
-
3. Šokoladą ir sviestą ištirpinkite nuolat maišydami mentele. Tik nepersistenkite, kitaip šokoladas atsiskirs ir teks pradėti iš naujo.
-
4. Šokolado mišinį sumaišykite su kiaušinių mišiniu ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Suberkite miltus ir vėl viską išmaišykite. Tešla turi būti vienalytė ir lygi, be gabalėlių.
-
6. Tešlą supilstykite į sviestu išteptas formas ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-12 minučių.
-
Reklama
-
7. Nedelsdami išimkite kepinius iš orkaitės, o tada išimkite iš formų.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama