Šokolado fondantas su kava

Šokolado fondantas su kava

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
20 min.

Apie receptą

Fondanas – vienas romantiškiausių desertų, o Valentino dienos išvakarėse bus itin paklausus. Šiandien pasidalinsiu receptu, kaip vos per 20 minučių pasigaminti šokoladinį fondantą su kava. Šokoladinis fondantas su kava – išskirtinis prancūzų virtuvės desertas. Nepaisant paprasto recepto, kepinius nesunku sugadinti laikant juos orkaitėje. Juk svarbiausia fondanto savybė – skystas centras, o persistengę gausite skanų šokoladinį pyragą, bet ne fondantą. Idealiausias fondanto laikas yra 11 minučių, tačiau priklausomai nuo orkaitės laikas svyruoja tarp 10-12 minučių. Recepte esanti tirpi kava suteikia desertui kartaus skonio, o fondantas tampa išskirtinis. O štai ko reikia vakarienei žvakių šviesoje. Paprasta ir greita, skonis nustebins jūsų mylimąjį (ar mylimąją).

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sviestas
    60 gramų
  • Cukrus
    80 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Tirpi kava
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Šokoladas
    120 gramų
  • Miltai
    6 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų, kavą ir žiupsnelį druskos. Viską išplakti iki vientisos masės.
    1. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų, kavą ir žiupsnelį druskos. Viską išplakti iki vientisos masės.
  • Šokoladą ir sviestą sudėkite į gilų dubenį vandens vonelėje.
    2. Šokoladą ir sviestą sudėkite į gilų dubenį vandens vonelėje.
  • Reklama
  • Šokoladą ir sviestą ištirpinkite nuolat maišydami mentele. Tik nepersistenkite, kitaip šokoladas atsiskirs ir teks pradėti iš naujo.
    3. Šokoladą ir sviestą ištirpinkite nuolat maišydami mentele. Tik nepersistenkite, kitaip šokoladas atsiskirs ir teks pradėti iš naujo.
  • Šokolado mišinį sumaišykite su kiaušinių mišiniu ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
    4. Šokolado mišinį sumaišykite su kiaušinių mišiniu ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Suberkite miltus ir vėl viską išmaišykite. Tešla turi būti vienalytė ir lygi, be gabalėlių.
    5. Suberkite miltus ir vėl viską išmaišykite. Tešla turi būti vienalytė ir lygi, be gabalėlių.
  • Tešlą supilstykite į sviestu išteptas formas ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-12 minučių.
    6. Tešlą supilstykite į sviestu išteptas formas ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-12 minučių.
  • Reklama
  • Nedelsdami išimkite kepinius iš orkaitės, o tada išimkite iš formų.
    7. Nedelsdami išimkite kepinius iš orkaitės, o tada išimkite iš formų.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai