Šokoladinis tortas su avietėmis ir mėlynėmis

Šokoladinis tortas su avietėmis ir mėlynėmis

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Šventei tortas visada reikalingas, ypač jei bus vaikų. Siūlau iškepti šokoladinį tortą su aviečių ir mėlynių skoniu. Tortas minkštas ir ne per saldus dėl pridėtų aviečių ir mėlynių. Jei mėgstate drėgnus pyragus, galite jį supilti su šiek tiek konjako arba romo sirupo. Nenorite žaisti su avietėmis, kad pasigamintumėte savo? Pirkite parduotuvėje, bet su ne daugiau kaip 10 % pridėtinio cukraus. Jei norite tamsesnių pyragų, pusę įprastos kakavos pakeiskite šarmine kakava.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Cukrus
    80 gramų (biskvitui)
  • Kiaušiniai
    2 vnt (biskvitui)
  • Augalinis aliejus
    28 gramų (biskvitui)
  • Verdantis vanduo
    40 gramų (biskvitui)
  • Kakavos milteliai
    18 gramų (biskvitui)
  • Kvietiniai miltai
    53 gramų (biskvitui)
  • Kepimo milteliai
    3 gramai (biskvitui)
  • Aviečių tyrė
    90 gramų (aviečių sluoksniui)
  • Mėlynės
    50 gramų (aviečių sluoksniui)
  • Kukurūzų krakmolas
    13 gramų (aviečių sluoksniui)
  • Šaltas vanduo
    25 gramų (aviečių sluoksniui)
  • Cukrus
    50 gramų (aviečių sluoksniui)
  • Kreminis sūris
    200 gramų (kremui)
  • Cukraus pudra
    30 gramų (kremui)
  • Grietinėlė
    25 gramų (kremui (33% riebumo))
  • Vanilė arba vanilės ekstraktas
    pagal skonį (kremui)
  • Baltasis šokoladas
    40 gramų (kremui)
  • Kreminis sūris
    200 gramų (lyginamasis kremas)
  • Sviestas
    70 gramų (lyginamasis kremas)
  • Cukraus pudra
    50 gramų (lyginamasis kremas)
  • Mėlynės
    pagal poreikį (papuošimui)
  • Šokoladas
    80 gramų (papuošimui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Sumaišykite kvietinius miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius. Mišinį persijokite per smulkų sietelį. Įjunkite orkaitę, kad įkaist...
    1. Sumaišykite kvietinius miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius. Mišinį persijokite per smulkų sietelį. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.
  • Įmuškite kiaušinius į dubenį ir suberkite smulkų cukrų.
    2. Įmuškite kiaušinius į dubenį ir suberkite smulkų cukrų.
  • Reklama
  • Plakite mikseriu 5–8 minutes, kol mišinys taps purus ir padidės tūris 2,5–3 kartus.
    3. Plakite mikseriu 5–8 minutes, kol mišinys taps purus ir padidės tūris 2,5–3 kartus.
  • Į kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite pirmuoju maišytuvo greičiu arba mentele.
    4. Į kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite pirmuoju maišytuvo greičiu arba mentele.
  • Reklama
  • Į dubenį supilkite verdantį vandenį ir mentele maišykite iki vientisos masės, bet neilgai.
    5. Į dubenį supilkite verdantį vandenį ir mentele maišykite iki vientisos masės, bet neilgai.
  • Dalimis suberkite miltus ir kakavą ir maišykite, kol susidarys vientisa ir puri tešla.
    6. Dalimis suberkite miltus ir kakavą ir maišykite, kol susidarys vientisa ir puri tešla.
  • Reklama
  • Padėkite kepimo formą su nuimamais kraštais ant kepimo skardos ir supilkite į ją tešlą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20–30 minučių. Išim...
    7. Padėkite kepimo formą su nuimamais kraštais ant kepimo skardos ir supilkite į ją tešlą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20–30 minučių. Išimkite formą iš orkaitės, apverskite ją su biskvitu ant grotelių ir visiškai atvėsinkite. Išimkite biskvitą iš formos, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 8 valandoms.
  • Šaldytas avietes pertrinkite per smulkų sietelį; sėklų mums nereikės.
    8. Šaldytas avietes pertrinkite per smulkų sietelį; sėklų mums nereikės.
  • Reklama
  • Supilkite tyrę į puodą ir įberkite cukraus.
    9. Supilkite tyrę į puodą ir įberkite cukraus.
  • Nuplaukite mėlynes ir suberkite į puodą. Viską uždėkite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Virkite 2 minutes, nuolat maišydami.
    10. Nuplaukite mėlynes ir suberkite į puodą. Viską uždėkite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Virkite 2 minutes, nuolat maišydami.
  • Reklama
  • Ištirpinkite krakmolą šaltame vandenyje. Maišydami aviečių tyrę, plona srovele supilkite krakmolą ir maišykite iki vientisos masės. Virki...
    11. Ištirpinkite krakmolą šaltame vandenyje. Maišydami aviečių tyrę, plona srovele supilkite krakmolą ir maišykite iki vientisos masės. Virkite vieną minutę po užvirimo, nukelkite nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite. Vėsinkite 2 valandas.
  • Sumaišykite grietinėlę su baltuoju šokoladu ir, maišydami, ištirpinkite vandens vonelėje iki vientisos masės, atvėsinkite.
    12. Sumaišykite grietinėlę su baltuoju šokoladu ir, maišydami, ištirpinkite vandens vonelėje iki vientisos masės, atvėsinkite.
  • Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, cukraus pudrą, vanilę ir atvėsusį šokoladą.
    13. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, cukraus pudrą, vanilę ir atvėsusį šokoladą.
  • Reklama
  • Kremą trumpai išplakite mikseriu iki vientisos masės.
    14. Kremą trumpai išplakite mikseriu iki vientisos masės.
  • Supjaustykite biskvitą į du vienodus sluoksnius.
    15. Supjaustykite biskvitą į du vienodus sluoksnius.
  • Nuimamo kulinarinio žiedo vidų išklokite acetato juostele ir ant viršaus uždėkite pirmąjį biskvito sluoksnį.
    16. Nuimamo kulinarinio žiedo vidų išklokite acetato juostele ir ant viršaus uždėkite pirmąjį biskvito sluoksnį.
  • 2/3 kremo užtepkite ant torto pagrindo, o likusiu padarykite apvadą aplink kraštą.
    17. 2/3 kremo užtepkite ant torto pagrindo, o likusiu padarykite apvadą aplink kraštą.
  • Į vidurį dėkite aviečių įdaro ir išlyginkite. Ant viršaus uždėkite antrą biskvitą, uždenkite jį plėvele ir 8 valandoms padėkite į šaldytuvą.
    18. Į vidurį dėkite aviečių įdaro ir išlyginkite. Ant viršaus uždėkite antrą biskvitą, uždenkite jį plėvele ir 8 valandoms padėkite į šaldytuvą.
  • Sumaišykite minkštą sviestą, kreminį sūrį ir cukraus pudrą mažiausiu mikserio greičiu. Tada masę išmaišykite silikonine mentele, kad neli...
    19. Sumaišykite minkštą sviestą, kreminį sūrį ir cukraus pudrą mažiausiu mikserio greičiu. Tada masę išmaišykite silikonine mentele, kad neliktų oro burbuliukų. Tai būtina padaryti, kitaip danga nebus lygi.
  • Supilkite kremą į konditerinį maišelį ir aptepkite juo torto viršų ir šonus. Išlyginkite paviršių, pradėdami nuo viršaus, ir padėkite į š...
    20. Supilkite kremą į konditerinį maišelį ir aptepkite juo torto viršų ir šonus. Išlyginkite paviršių, pradėdami nuo viršaus, ir padėkite į šaldytuvą bent dviem valandoms.
  • Papuoškite tortą kaip norite. Aš jį papuošiau tarkuotu šokoladu, šokolado lašais ir šviežiomis mėlynėmis.
    21. Papuoškite tortą kaip norite. Aš jį papuošiau tarkuotu šokoladu, šokolado lašais ir šviežiomis mėlynėmis.
  • Šokoladinis tortas su avietėmis ir mėlynėmis yra paruoštas.
    22. Šokoladinis tortas su avietėmis ir mėlynėmis yra paruoštas.
  • Skanaus!
    23. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai