Šokoladiniai triufeliai su cinamonu ir kava
5 (1 įvertinimai)
20 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Triufelių receptas, pagamintas iš juodojo šokolado, grietinėlės, vanilės ekstrakto, cinamono, kajeno pipirų ir kavos. Šie šokoladiniai triufeliai tiesiogine prasme išnyks nuo jūsų stalo prieš jūsų akis.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Juodasis šokoladas240 gramų
-
Vanilės ekstraktas1/4 arbatinio šaukštelio
-
Cinamonas1/4 arbatinio šaukštelio
-
Kajano pipirai1/8 arbatinio šaukštelio
-
Kava arba aromatinis kavos likeris1 šaukštas
-
Cukraus pudra, kakavos milteliai, skrudintas kokosas ir kt.pagal poreikį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Šokoladą supjaustykite kuo smulkiau. Sudėkite šokoladą į dubenį.
-
2. Nedideliame puode kaitinkite grietinėlę, kol aplink kraštus ims formuotis burbuliukai. Neužvirinkite. Karštą grietinėlę užpilkite ant šokolado dubenyje ir palikite kelias minutes pastovėti, kol šokoladas išsilydys.
-
Reklama
-
3. Įpilkite vanilės ekstrakto, cinamono, kajeno pipirų ir kavos (arba kavos likerio). Sumaišykite visus ingredientus, kol masė taps vienalytė.
-
4. Jei mišinyje dar liko neištirpusio šokolado gabalėlių, dubenį 10 sekundžių pakaitinkite mikrobangų krosnelėje ir vėl išmaišykite. Pakartokite tai, kol jūsų mišinys taps vientisas. Leiskite mišiniui pastovėti kambario temperatūroje 1 valandą.
-
Reklama
-
5. Mažu šaukšteliu suformuokite mažus rutuliukus ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių, kad sutvirtėtų.
-
6. Išimkite triufelius iš šaldytuvo ir švelniai apvoliokite bet kokioje pasirinktoje dangoje (cukraus pudra, kakavos milteliai, kokosas ir pan.).Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama