Šokoladiniai apelsinų putėsiai
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Šokoladiniai apelsinų putėsiai – vienas populiariausių desertų ant mūsų šeimos stalo. Šiuos putėsius dievina ne tik vaikai, bet net mano vyras, kuris nevalgo saldumynų, valgo su malonumu. Šokolado-apelsinų putėsiai yra nuostabus desertas, ypač jei gaminate jį iš juodojo šokolado, o ne iš pieniško šokolado. Šokolado-apelsinų putėsius galite patiekti tiek vienus, tiek su ledais – man dar labiau patinka su ledais, mano vaikai taip pat.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Šokoladas200 gramų
-
Cukrus2 šaukštai
-
Sviestas1 aukštas
-
Kiaušiniai4 vnt
-
Apelsino žievelė1/2 arbatinio šaukštelio
-
Apelsinų sultys1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Atskirkite trynius nuo baltymų. Į puodą sudėkite šokoladą, sviestą ir gabaliukais susmulkintą cukrų.
-
2. Puodo turinį su šokoladu ištirpinti ant silpnos ugnies. Baltymus išplakti iki standžių putų. Trynius sumaišykite su tarkuota apelsino žievele, apelsinų sultimis ir suplakite.
-
Reklama
-
3. Pirmiausia sumaišykite trynius ir ištirpintą šokoladą, tada gautą mišinį supilkite į baltymus ir vėl švelniai išmaišykite.
-
4. Gautą mišinį supilti į stiklines ar formeles ir padėti į šaldytuvą, kol sustings – maždaug 1 val.
-
Reklama
-
5. Šie šokoladiniai putėsiai ypač dera su kaušeliu vanilinių ledų.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama