Sodrus varškės apkepas
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Kai desertui norisi pasigaminti ką nors ne tik skanaus, bet ir sveiko, į pagalbą gali ateiti šis labai paprastas sodraus varškės apkepo receptas. Šis skanus ir purus varškės apkepas bus šaunus desertas tiek vaikams, tiek suaugusiems. Galima patiekti, pavyzdžiui, su grietine, kondensuotu pienu, uogiene ar uogų padažu. Labai skanu ir svarbiausia - sveika!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė700 gramų
-
Kiaušinis5 vnt
-
Miltai2~3 šaukštai
-
Cukrus2~3 šaukštai
-
Grietinė3~4 šaukštai
-
Druska1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Varškę pertrinkite per sietelį ir sudėkite į gilų dubenį. Atsargiai atskirkite baltymus nuo trynių ir pastaruosius suberkite į varškę. Išmaišykite iki vientisos masės.
-
2. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos, išplakite į storas putas. Grietinę sumaišyti su cukrumi (nerekomenduoju naudoti per daug cukraus, prieš patiekiant apkepą geriau pasaldinti) ir išplakti iki purios masės.
-
Reklama
-
3. Į varškę sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite. Suberkite išsijotus miltus. Kiaušinių baltymus atsargiai sudėkite į dubenį ir maišykite, kol masė praras orumą. Dėl skonio galite pridėti vanilino.
-
4. Uždenkite formą kepimo popieriumi ir patepkite sviestu. Supilkite mišinį ir išlyginkite. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių.
-
Reklama
-
5. Svarbu pasirūpinti, kad mūsų purus varškės apkepas tolygiai paruduotų, o viršus neapdegtų. Tada leiskite šiek tiek atvėsti.
-
6. Atsargiai supjaustykite porcijomis ir patiekite, pagal skonį uždėkite uogų ar vaisių, cukraus pudros, grietinės ir pan. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama