Slyvų uogienė su migdolais
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
6 val.
Apie receptą
Slyvose esančias kauliukus keičiame migdolais ir ruošiame skanią slyvų uogienę su migdolais. Ši uogienė patiks visiems, ji skani ir patraukli, taip pat labai graži! Uogienei gaminti naudojame tankias, saldžias slyvas, svarbiausia, kad jos nebūtų minkštos. Uogienę galima patiekti su bet kokiais blynais, pyragais arba tiesiog valgyti kaip užkandį prie arbatos ar kavos puodelio. Atkreipkite dėmesį į receptą, ypač jei turite smaližių.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Slyvos500 gramų
-
Migdolai8~10 vnt
-
Cukrus500 gramų
-
Vanduo500 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Slyvas gerai nuplaukite ir nusausinkite, patikrinkite, ar visi vaisiai nepažeisti.
-
Reklama
-
3. Atsargiai įpjaustykite kiekvieną slyvą, bet ne iki galo. Išimkite iš slyvos kauliuką, įdėkite vieną migdolą į jo vietą ir uždarykite slyvą. Tą patį padarykite su visomis slyvomis.
-
4. Paruoškite sirupą. Į puodą supilkite vandenį ir supilkite visą granuliuotą cukrų. Virkite sirupą maišydami keletą minučių.
-
Reklama
-
5. Slyvas pamerkite į sirupą. Virkite ant silpnos ugnies 15 minučių nuo užvirimo momento. Taip pat pašalinkite visas susidariusias putas.
-
6. Praėjus nurodytam laikui, išjunkite ugnį ir leiskite slyvoms atvėsti 5-6 valandas, tada pakartokite virimo procedūrą, tačiau užteks 10 minučių.
-
Reklama
-
7. Slyvas dedame į sterilų stiklainį, užviriname sirupą ir verdantį sirupą supilame į stiklainį su slyvomis.
-
8. Nedelsdami užsukite stiklainį ir padėkite jį aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir palikite vieną dieną. Uogienę laikykite sandėliuke.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama