Slyvų uogienė

Slyvų uogienė

5 (1 įvertinimai)

3-4

Porcijos

30 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Skaniausia ir kvapniausia uogienė žiemai – iš slyvų. Tik reikia naudoti "vengriškos" veislės slyvas, likusios slyvos rūgštoko skonio ir išlyginimui reikės daug cukraus. Sudedamųjų dalių skaičiavimas nurodytas 0,5 litro talpos. Spalvinga slyvų uogienė yra puikus skrudintų pusryčių skrebučio duetas. Galima patiekti su bet kokiu saldžiu kepiniu, su duonos riekelėmis ir sviestu. Uogienės tinkamumo laikas yra 1,5 metų, nes jame nėra sėklų. Laikykite uogienę vėsioje, tamsioje vietoje.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
  • Reikalingi ingredientai:

  • Slyva
    500 gramų (veislė 'vengriška')
  • Cukrus
    200 gramų
  • Citrinų sultys
    0,5 arbatinio šaukštelio
  • Vanduo
    100 mililitrų
  • Kaip pagaminti
  • Paruoškite ingredientus. Recepte naudojami 0,3 litro ir 0,2 litro stiklainiai.
    1. Paruoškite ingredientus. Recepte naudojami 0,3 litro ir 0,2 litro stiklainiai.
  • Perkelkite slyvas į dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu, gerai nuplaukite.
    2. Perkelkite slyvas į dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu, gerai nuplaukite.
  • Slyvas perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Pašalinkite pažeistus vaisius.
    3. Slyvas perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Pašalinkite pažeistus vaisius.
  • Slyvų puseles supjaustykite mažais gabalėliais tiesiai į katilą ar keptuvę nepridegančiu dugnu.
    4. Slyvų puseles supjaustykite mažais gabalėliais tiesiai į katilą ar keptuvę nepridegančiu dugnu.
  • Supilkite cukrų, supilkite vandenį ir citrinos sultis. Vietoj citrinos sulčių galite įberti žiupsnelį citrinos rūgšties, kad išryškintumė...
    5. Supilkite cukrų, supilkite vandenį ir citrinos sultis. Vietoj citrinos sulčių galite įberti žiupsnelį citrinos rūgšties, kad išryškintumėte skanėsto saldumą.
  • Indą pastatykite ant viryklės ir jo turinį užvirinkite, sumažinkite ugnį ir viską troškinkite apie 20-25 minutes, kol vaisių gabalėliai s...
    6. Indą pastatykite ant viryklės ir jo turinį užvirinkite, sumažinkite ugnį ir viską troškinkite apie 20-25 minutes, kol vaisių gabalėliai suminkštės. Kaitinant slyvos mėlyną spalvą pakeis į bordo.
  • Talpyklos turinį supilkite į dubenį aukštais kraštais ir trinkite trintuvu apie 2-3 minutes.
    7. Talpyklos turinį supilkite į dubenį aukštais kraštais ir trinkite trintuvu apie 2-3 minutes.
  • Stiklainius ir dangtelius nuplikykite verdančiu vandeniu arba sterilizuokite vandens vonelėje. Slyvų uogienę supilkite atgal į puodą ir u...
    8. Stiklainius ir dangtelius nuplikykite verdančiu vandeniu arba sterilizuokite vandens vonelėje. Slyvų uogienę supilkite atgal į puodą ir užvirinkite.
  • Išpilstykite į karštus stiklainius ir iš karto užsukite karštus dangtelius. Skanaus!
    9. Išpilstykite į karštus stiklainius ir iš karto užsukite karštus dangtelius. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai