Slyvų uogienė
3.5 (2 įvertinimai)
3-4 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Skaniausia ir kvapniausia uogienė žiemai – iš slyvų. Tik reikia naudoti "vengriškos" veislės slyvas, likusios slyvos rūgštoko skonio ir išlyginimui reikės daug cukraus. Sudedamųjų dalių skaičiavimas nurodytas 0,5 litro talpos. Spalvinga slyvų uogienė yra puikus skrudintų pusryčių skrebučio duetas. Galima patiekti su bet kokiu saldžiu kepiniu, su duonos riekelėmis ir sviestu. Uogienės tinkamumo laikas yra 1,5 metų, nes jame nėra sėklų. Laikykite uogienę vėsioje, tamsioje vietoje.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Slyva500 gramų (veislė 'vengriška')
-
Cukrus200 gramų
-
Citrinų sultys0,5 arbatinio šaukštelio
-
Vanduo100 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Recepte naudojami 0,3 litro ir 0,2 litro stiklainiai.
-
2. Perkelkite slyvas į dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu, gerai nuplaukite.
-
Reklama
-
3. Slyvas perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Pašalinkite pažeistus vaisius.
-
4. Slyvų puseles supjaustykite mažais gabalėliais tiesiai į katilą ar keptuvę nepridegančiu dugnu.
-
Reklama
-
5. Supilkite cukrų, supilkite vandenį ir citrinos sultis. Vietoj citrinos sulčių galite įberti žiupsnelį citrinos rūgšties, kad išryškintumėte skanėsto saldumą.
-
6. Indą pastatykite ant viryklės ir jo turinį užvirinkite, sumažinkite ugnį ir viską troškinkite apie 20-25 minutes, kol vaisių gabalėliai suminkštės. Kaitinant slyvos mėlyną spalvą pakeis į bordo.
-
Reklama
-
7. Talpyklos turinį supilkite į dubenį aukštais kraštais ir trinkite trintuvu apie 2-3 minutes.
-
8. Stiklainius ir dangtelius nuplikykite verdančiu vandeniu arba sterilizuokite vandens vonelėje. Slyvų uogienę supilkite atgal į puodą ir užvirinkite.
-
Reklama
-
9. Išpilstykite į karštus stiklainius ir iš karto užsukite karštus dangtelius. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama