Slyvų padažas žiemai

Slyvų padažas žiemai

4.7 (18 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Slyvos yra puikus padažas prie mėsos ir, nors šis derinys daugeliui gali pasirodyti keistas, tikri gurmanai žino, koks jis skanus. Jei kada nors bandėte mėsą su tokiu padažu ir patiko šis derinys, tuomet mielai papasakosiu, kaip pasigaminti slyvų padažą žiemai. Jis turi puikų saldžiarūgštį skonį ir nuostabų aromatą, šis padažas dažnai naudojamas tradicinėje Kaukazo virtuvėje, taip pat daugelyje kitų. Beje, kai kuriose parduotuvėse jo galima rasti, bet daug skaniau pasigaminti patiems, ypač kai yra toks lengvas ir paprastas slyvų padažo receptas. Prie mėsos galima patiekti tiek šaltą, tiek keptą su padažu, su juo virta mėsa yra nepaprastai skani, magiško, viliojančio aromato.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Slyvos
    2 kilogramai (be kauliukų)
  • Šviežias bazilikas
    40 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Cukrus
    pagal skonį
  • Sumalta kalendra
    1 šaukštas
  • Aitriosios paprikos
    1~2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia slyvas nuplaukite ir išimkite kauliukus. Nuluptas slyvas suberkite į blenderio dubenį, iš aitriosios paprikos išimkite sėklas ...
    1. Pirmiausia slyvas nuplaukite ir išimkite kauliukus. Nuluptas slyvas suberkite į blenderio dubenį, iš aitriosios paprikos išimkite sėklas ir suberkite į slyvas.
  • Tada viską sutrinkite iki tyrės.
    2. Tada viską sutrinkite iki tyrės.
  • Reklama
  • Dabar perkelkite šią masę į puodą ir uždėkite ant ugnies, virkite 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
    3. Dabar perkelkite šią masę į puodą ir uždėkite ant ugnies, virkite 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
  • Pabaigoje padažą reikia pasūdyti ir įdėti cukraus, kiekis priklauso nuo to, kokį padažą, saldesnį ar rūgštesnį, galiausiai norite gauti.
    4. Pabaigoje padažą reikia pasūdyti ir įdėti cukraus, kiekis priklauso nuo to, kokį padažą, saldesnį ar rūgštesnį, galiausiai norite gauti.
  • Reklama
  • Susmulkinkite šviežio baziliko ir taip pat suberkite į padažą, suberkite kalendrą ir virkite dar 5 minutes, tada nukelkite nuo ugnies ir ...
    5. Susmulkinkite šviežio baziliko ir taip pat suberkite į padažą, suberkite kalendrą ir virkite dar 5 minutes, tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite padažui šiek tiek atvėsti.
  • Atvėsusį padažą dar kartą permalkite ir, jei reikia, įberkite cukraus ar druskos.
    6. Atvėsusį padažą dar kartą permalkite ir, jei reikia, įberkite cukraus ar druskos.
  • Reklama
  • Grąžinkite keptuvę ant ugnies ir virkite padažą 5 minutes po užvirimo.
    7. Grąžinkite keptuvę ant ugnies ir virkite padažą 5 minutes po užvirimo.
  • Dedame į sterilizuotus stiklainius (man gavosi 3 pusės litro stiklainiai) ir užsukame.
    8. Dedame į sterilizuotus stiklainius (man gavosi 3 pusės litro stiklainiai) ir užsukame.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.7/5 (18 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai