Slyvų kečupas

Slyvų kečupas

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Ar žinojote, kad kečupą galima gaminti ne tik iš pomidorų, bet ir iš slyvų? Rezultatas – puikaus skonio padažas, po kurio vargu ar norėsite parduotuvėse pirkti kečupo. Slyvų kečupą pasigaminti labai paprasta, nuoseklios recepto rekomendacijos padės tai padaryti. Virkite su malonumu!

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Daržovės
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Slyvos
    1 kilogramas
  • Čili pipiras
    2 vnt
  • Česnakai
    1~1,5 vnt
  • Pomidorų pasta
    140 gramų
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus
    3 arbatiniai šaukšteliai
  • Sausas bazilikas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Malta paprika
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Gvazdikas
    6 vnt
  • Obuolių sidro actas
    1 šaukštas
  • Maltas cinamonas
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Raudonėlis
    1 arbatinis šaukštelis
  • Paprika
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite savo ingredientus.
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Nulupkite slyvas. Nulupkite česnaką. Nulupkite ir supjaustykite papriką griežinėliais. Nereikia nulupti čili pipiro sėklų, jei mėgstate a...
    2. Nulupkite slyvas. Nulupkite česnaką. Nulupkite ir supjaustykite papriką griežinėliais. Nereikia nulupti čili pipiro sėklų, jei mėgstate aštriau.
  • Reklama
  • Paruoštas slyvas ir papriką sumalkite per mėsmalę, gvazdikėlius taip pat galima sumalti per mėsmalę arba sumalti grūstuvėje. Padėkite puo...
    3. Paruoštas slyvas ir papriką sumalkite per mėsmalę, gvazdikėlius taip pat galima sumalti per mėsmalę arba sumalti grūstuvėje. Padėkite puodą ant silpnos ugnies ir užvirinkite.
  • Kai padažas užvirs, suberkite visus prieskonius, pagal skonį įberkite druskos ir cukraus. Supilkite obuolių sidro actą, kuris taip pat yr...
    4. Kai padažas užvirs, suberkite visus prieskonius, pagal skonį įberkite druskos ir cukraus. Supilkite obuolių sidro actą, kuris taip pat yra konservantas. Virkite, kol išvirs, tai užtruks 30-40 minučių.
  • Reklama
  • Kol verda kečupas, paruoškite stiklainius ir dangtelius. Nuplaukite juos su soda, sterilizuokite verdančiu vandeniu ir nedelsdami supilki...
    5. Kol verda kečupas, paruoškite stiklainius ir dangtelius. Nuplaukite juos su soda, sterilizuokite verdančiu vandeniu ir nedelsdami supilkite į juos karštą padažą. Tada apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite šilta antklode, kol visiškai atvės.
  • Iš šio ingredientų kiekio gauname kiek daugiau nei 1 litrą kečupo. Kečupas labai skanus, pikantiško, aštraus skonio. Šį padažą gaminu kie...
    6. Iš šio ingredientų kiekio gauname kiek daugiau nei 1 litrą kečupo. Kečupas labai skanus, pikantiško, aštraus skonio. Šį padažą gaminu kiekvienais metais ir jis visada praeina su kaupu! Tinka prie žuvies, mėsos ir paukštienos.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai