Slyvos su graikiniais riešutais grietinėlėje

Slyvos su graikiniais riešutais grietinėlėje

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
35 min.

Apie receptą

Puikus ir greitas desertas iš slyvų ir graikinių riešutų. Komponentai puikiai derinami tarpusavyje, todėl tokiame duete jų yra daugelyje patiekalų.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Graikiniai riešutai
    50 gramų
  • Slyvos
    200 gramų
  • Grietinėlė
    350 mililitrų (33% riebumo)
  • Cukraus pudra
    100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus desertui gaminti.
    1. Paruoškite visus ingredientus desertui gaminti.
  • Supjaustykite riešutus į 4 dalis. Lengvai pakaitinkite riešutus sausoje keptuvėje.
    2. Supjaustykite riešutus į 4 dalis. Lengvai pakaitinkite riešutus sausoje keptuvėje.
  • Reklama
  • Jei naudojate kietąsias džiovintas slyvas, tuomet jas reikia kurį laiką virti verdančiame vandenyje, pakanka 5 minučių, kad ji suminkštėt...
    3. Jei naudojate kietąsias džiovintas slyvas, tuomet jas reikia kurį laiką virti verdančiame vandenyje, pakanka 5 minučių, kad ji suminkštėtų, tada išdžiovinkite. Kiekvienai slyvai padarykite išilginį pjūvį, nepasiekdami galo. Dabar turėtumėte turėti skylę, panašią į kišenę. Į kiekvieną skylę įdėkite ketvirtadalį graikinio riešuto ir pirštais suspauskite slyvas.
  • Į riebią grietinėlę supilkite cukraus pudrą, plakite mišinį kol gausite stabilią ir purią masę.
    4. Į riebią grietinėlę supilkite cukraus pudrą, plakite mišinį kol gausite stabilią ir purią masę.
  • Reklama
  • Paruoškite du mažus dubenėlius. Kiekvieno dugne įdėkite 5 slyvų ir riešutų gabalėlius.
    5. Paruoškite du mažus dubenėlius. Kiekvieno dugne įdėkite 5 slyvų ir riešutų gabalėlius.
  • Ant viršaus uždėkite kelis šaukštus saldžios grietinėlės.
    6. Ant viršaus uždėkite kelis šaukštus saldžios grietinėlės.
  • Reklama
  • Ta pačia tvarka padarykite dar 2-3 slyvų ir grietinėlės sluoksnius.
    7. Ta pačia tvarka padarykite dar 2-3 slyvų ir grietinėlės sluoksnius.
  • Supjaustykite riešutus kurie liko, į skirtingų dydžių gabalėlius. Pabarstykite deserto viršų riešutais.
    8. Supjaustykite riešutus kurie liko, į skirtingų dydžių gabalėlius. Pabarstykite deserto viršų riešutais.
  • Reklama
  • Įdėkite skanėstą į šaldytuvą 30 minučių, kad atvėstų, tada patiekite.
    9. Įdėkite skanėstą į šaldytuvą 30 minučių, kad atvėstų, tada patiekite.
  • Skanaus!
    10. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai