Sluoksniuotos tešlos pyragas su vyšniomis
5 (2 įvertinimai)
8 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Siūlau paruošti tokį pyragą, kuriame saldumas subalansuos su rikota, o tešlą padengs vyšnios. pyragas gaunamas su labai švelniu ir kvapniu įdaru. Vyšnias galima pakeisti kitomis uogomis, o rikotą – varške ar varškės sūriu. Jei naudojate varškę, naudokite riebią ir pertrinkite per sietelį. Migdolų drožles puikiai galima pakeisti bet kokiais smulkintais riešutais.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sluoksniuota tešla1 vnt (250 gramų)
-
Rikota250 gramų
-
Grietinė2 šaukštai
-
Vyšnios200 gramų
-
Migdolų drožlės20 gramų
-
Vanilinis cukrus10 gramų
-
Šokoladas15 gramų
-
Miltai1 šaukštas
-
Kukurūzų krakmolas1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Uogas rūšiuokite, nuplaukite ir nusausinkite.
-
2. Iš uogų pašalinkite stiebus ir kauliukus.
-
Reklama
-
3. Rikotą suberkite į dubenį, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, krakmolą ir grietinę, išmaišykite.
-
4. Darbinį paviršių pabarstykite miltais ir šiek tiek iškočiokite tešlą. Perkelkite į 18 cm skersmens formą, pakabindami kraštus.
-
Reklama
-
5. Į tešlą dėkite rikotos įdarą ir paskandinkite joje vyšnias. Viską pabarstykite šiek tiek migdolų drožlių.
-
6. Ant viršaus uždėkite tešlos kraštus ir pabarstykite likusiomis drožlėmis.
-
Reklama
-
7. Pyrago formą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių, kol paruduos. Tešla turi apskrusti, o palietus įdaras turi nustoti purtytis.
-
8. Išimkite pyragą iš orkaitės ir iš karto užtarkuokite šokolado. Leiskite pyragui visiškai atvėsti ir patiekite.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama