Sluoksniuotos salotos su vištiena ir burokėliais

Sluoksniuotos salotos su vištiena ir burokėliais

5 (3 įvertinimai)

6 Porcijos
15 min.

Apie receptą

Skanios, švelnios ir sultingos salotos, pagamintos iš paprastų ingredientų. Salotos gali būti patiekiamos ant šventinio stalo arba ruošiamos sekmadienio pietums ar vakarienei. Visi ingredientai puikiai derinami vienas su kitu. Daržoves galima kepti orkaitėje iš vakaro, suvyniojus į foliją. Kad vištienos filė būtų skani ir sultinga, ją reikia nuleisti į verdantį, pasūdytą vandenį ir pavirti 15-20 minučių. Pasirinktinai galite pridėti pipirų žirnelių, lauro lapų, svogūnų ir morkų, taip pat petražolių stiebelių. Kai filė bus paruošta, nukelkite keptuvę nuo viryklės, uždarykite dangtį ir palikite filė atvėsti sultinyje. Salotoms rekomenduoju naudoti naminį majonezą, taip būsite tikri dėl jo kokybės.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Virtos vištienos filė
    300 gramų
  • Virti burokėliai
    400 gramų
  • Virtos morkos
    200 gramų
  • Sūris
    100 gramų (kietas)
  • Majonezas
    5~6 šaukštai
  • Graikiniai riešutai
    50 gramų
  • Česnakai
    1~2 skiltelės
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Šviežios petražolės
    1 krūva
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus salotoms.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus salotoms.
  • Nuluptus burokėlius sutarkuokite. Jei jis per vandeningas, nuspauskite sultis. Burokėlius sumaišykite su česnaku, perspaustu per spaudą, ...
    2. Nuluptus burokėlius sutarkuokite. Jei jis per vandeningas, nuspauskite sultis. Burokėlius sumaišykite su česnaku, perspaustu per spaudą, druska ir juodaisiais pipirais. Įdėkite 2-2,5 šaukšto majonezo ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Ant indo uždėkite 14-16 cm skersmens serviravimo žiedą. Į pirmą sluoksnį dėkite pusę visos burokėlių normos, išlyginkite ir lengvai paspa...
    3. Ant indo uždėkite 14-16 cm skersmens serviravimo žiedą. Į pirmą sluoksnį dėkite pusę visos burokėlių normos, išlyginkite ir lengvai paspauskite.
  • Išvirusią vištienos filė supjaustykite nedideliais kubeliais, uždėkite ant burokėlių sluoksnio ir aptepkite plonu majonezo sluoksniu.
    4. Išvirusią vištienos filė supjaustykite nedideliais kubeliais, uždėkite ant burokėlių sluoksnio ir aptepkite plonu majonezo sluoksniu.
  • Reklama
  • Nuluptas morkas sutarkuokite smulkia tarka, taip pat sutarkuokite sūrį. Sumaišykite morkas, sūrį ir kapotus graikinius riešutus. Pagardin...
    5. Nuluptas morkas sutarkuokite smulkia tarka, taip pat sutarkuokite sūrį. Sumaišykite morkas, sūrį ir kapotus graikinius riešutus. Pagardinkite pagal skonį, įdėkite šiek tiek majonezo, išmaišykite. Uždėkite ant vištienos.
  • Paskutiniu sluoksniu išdėliokite antrąją burokėlių pusę, išlyginkite. Salotas padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.
    6. Paskutiniu sluoksniu išdėliokite antrąją burokėlių pusę, išlyginkite. Salotas padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.
  • Reklama
  • Prieš patiekdami išimkite salotas, atsargiai nuimkite žiedą. Papuoškite petražolių lapeliais. Patiekite atšaldytą. Skanaus!
    7. Prieš patiekdami išimkite salotas, atsargiai nuimkite žiedą. Papuoškite petražolių lapeliais. Patiekite atšaldytą. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai