Sluoksniuotos salotos su vištiena ir burokėliais
5 (3 įvertinimai)
Apie receptą
Skanios, švelnios ir sultingos salotos, pagamintos iš paprastų ingredientų. Salotos gali būti patiekiamos ant šventinio stalo arba ruošiamos sekmadienio pietums ar vakarienei. Visi ingredientai puikiai derinami vienas su kitu. Daržoves galima kepti orkaitėje iš vakaro, suvyniojus į foliją. Kad vištienos filė būtų skani ir sultinga, ją reikia nuleisti į verdantį, pasūdytą vandenį ir pavirti 15-20 minučių. Pasirinktinai galite pridėti pipirų žirnelių, lauro lapų, svogūnų ir morkų, taip pat petražolių stiebelių. Kai filė bus paruošta, nukelkite keptuvę nuo viryklės, uždarykite dangtį ir palikite filė atvėsti sultinyje. Salotoms rekomenduoju naudoti naminį majonezą, taip būsite tikri dėl jo kokybės.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Virtos vištienos filė300 gramų
-
Virti burokėliai400 gramų
-
Virtos morkos200 gramų
-
Sūris100 gramų (kietas)
-
Majonezas5~6 šaukštai
-
Graikiniai riešutai50 gramų
-
Česnakai1~2 skiltelės
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Šviežios petražolės1 krūva
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus salotoms.
-
2. Nuluptus burokėlius sutarkuokite. Jei jis per vandeningas, nuspauskite sultis. Burokėlius sumaišykite su česnaku, perspaustu per spaudą, druska ir juodaisiais pipirais. Įdėkite 2-2,5 šaukšto majonezo ir išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Ant indo uždėkite 14-16 cm skersmens serviravimo žiedą. Į pirmą sluoksnį dėkite pusę visos burokėlių normos, išlyginkite ir lengvai paspauskite.
-
4. Išvirusią vištienos filė supjaustykite nedideliais kubeliais, uždėkite ant burokėlių sluoksnio ir aptepkite plonu majonezo sluoksniu.
-
Reklama
-
5. Nuluptas morkas sutarkuokite smulkia tarka, taip pat sutarkuokite sūrį. Sumaišykite morkas, sūrį ir kapotus graikinius riešutus. Pagardinkite pagal skonį, įdėkite šiek tiek majonezo, išmaišykite. Uždėkite ant vištienos.
-
6. Paskutiniu sluoksniu išdėliokite antrąją burokėlių pusę, išlyginkite. Salotas padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.
-
Reklama
-
7. Prieš patiekdami išimkite salotas, atsargiai nuimkite žiedą. Papuoškite petražolių lapeliais. Patiekite atšaldytą. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama