Kraujinė dešra su lašiniais

Kraujinė dešra su lašiniais

5 (1 įvertinimai)

15 Porcijos
7 val.

Apie receptą

Natūrali naminė kraujinė dešra yra nepaprastai skani. Jei dar nebandėte gaminti namuose, būtinai remkitės šiuo receptu ir pakartokite jį savo virtuvėje! Dešros gaminimo procesą rekomenduoju pradėti iš vakaro. Lašinius ir grikius išvirti iš anksto. Žarnas reikia tinkamai nuplauti ir, jei reikia, išvalyti. Nepagailėkite česnako, jis dešrai suteikia ypatingo pikantiškumo. Prieš užpildydami žarnas, į keptuvę įdėkite porą šaukštų pagrindo ir pakepinkite. Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite skonį.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Grikiai
    400 gramų
  • Kraujas
    3 Litrai
  • Vidurių
    13~15 vnt (50
  • Česnakai
    5~6 vnt (galvos)
  • Lašiniai
    2 kilogramai
  • Pienas
    2 stiklinės
  • Krakmolas
    2~3 šaukštai
  • Druskos ir pipirų
    pagal skonį
  • Kiaušiniai
    2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Grikius išvirkite pasūdytame vandenyje, kol išvirs ir atvėsinkite. Išvirkite lašinius, dėl skonio galite p...
    1. Paruoškite visus ingredientus. Grikius išvirkite pasūdytame vandenyje, kol išvirs ir atvėsinkite. Išvirkite lašinius, dėl skonio galite pridėti lauro lapų ir kvapiųjų pipirų. Nulupkite česnaką.
  • Sudėkite grikius į gilų dubenį ir supilkite kraują, filtruodami per sietelį.
    2. Sudėkite grikius į gilų dubenį ir supilkite kraują, filtruodami per sietelį.
  • Reklama
  • Įpilkite pieno.
    3. Įpilkite pieno.
  • Sumalkite lašinius ir sudėkite į kraujo masę.
    4. Sumalkite lašinius ir sudėkite į kraujo masę.
  • Reklama
  • Sutrinkite česnaką ir sudėkite prie visų ingredientų.
    5. Sutrinkite česnaką ir sudėkite prie visų ingredientų.
  • Įberkite druskos ir pipirų.
    6. Įberkite druskos ir pipirų.
  • Reklama
  • Atskirai išplakite kiaušinius ir supilkite į paruoštą masę.
    7. Atskirai išplakite kiaušinius ir supilkite į paruoštą masę.
  • Įdėkite krakmolo. Kruopščiai išmaišykite.
    8. Įdėkite krakmolo. Kruopščiai išmaišykite.
  • Reklama
  • Išvalytą žarnyną švelniai uždėkite ant mėsmalės su įmontuotu specialiu priedu dešrai.
    9. Išvalytą žarnyną švelniai uždėkite ant mėsmalės su įmontuotu specialiu priedu dešrai.
  • Vieną galą suriškite storu siūlu, užpildykite ir suriškite iš kitos pusės.
    10. Vieną galą suriškite storu siūlu, užpildykite ir suriškite iš kitos pusės.
  • Reklama
  • Turėtumėte gauti tokių dešrelių.
    11. Turėtumėte gauti tokių dešrelių.
  • Pirmiausia reikia juos išvirti, 2-3 vnt., ne daugiau. Pamerkite dešrą į verdantį vandenį. Verdame apie 5-7 minutes. Aštria adata padaryki...
    12. Pirmiausia reikia juos išvirti, 2-3 vnt., ne daugiau. Pamerkite dešrą į verdantį vandenį. Verdame apie 5-7 minutes. Aštria adata padarykite porą pradūrimų, kad dešra nesprogtų. Virkite dar 10 minučių. Dėl skonio į puodą galite įdėti lauro lapų.
  • Sudėkite dešreles ant kepimo skardos ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.
    13. Sudėkite dešreles ant kepimo skardos ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.
  • Reklama
  • Kraujines dešras kepkite apie 35 min.
    14. Kraujines dešras kepkite apie 35 min.
  • Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunama maždaug 5 kilogramai dešrų. Gero apetito!
    15. Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunama maždaug 5 kilogramai dešrų. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai