Šlapias pyragas su kopūstais ir sūriu
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Šlapią kopūstų pyragą galima drąsiai vadinti paprastu ir lengvu, skanaus ir greito kepimo namuose receptu. Kai dedame sūrį, gauname traškią sūrio plutą. Toks pyragas paruošiamas elementariai, o suvalgomas vos per kelias minutes. Yra labai sultingas, švelnus ir minkštas, o toks pyragas skanus ir šiltas, ir šaltas.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kefyras250 mililitrų
-
Kvietiniai miltai150 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Soda1/2 arbatinio šaukštelio
-
Baltasis kopūstas350 gramų
-
Krapai1 ryšulėlis
-
Sūris100 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Naudojau jaunus vasarinius kopūstus, jų iš anksto virti nebūtina. Jei turite žieminių kopūstų veislių, juos išvirkite.
-
2. Tinkamame inde išplakite vištienos kiaušinius, įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
-
Reklama
-
3. Supilkite kefyrą, išmaišykite.
-
4. Įdėkite miltų ir soda.
-
Reklama
-
5. Sumaišykite vienalytę tešlą, konsistencija turi būti kaip tirštos grietinės.
-
6. Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis, smulkiai supjaustykite krapus. Sumaišykite juos, druskos ir pipirų pagal skonį.
-
Reklama
-
7. Į kepimo indą supilkite apie 1/3 tešlos.
-
8. Išdėliokite kopūstus su krapais.
-
Reklama
-
9. Supilkite likusią tešlą. Pyragą pašaukite į įkaitintą vidutinio lygio orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių, kol viršus lengvai apskrus.
-
10. Kai pyrago viršus lengvai apskrus, išimkite pyragą iš orkaitės ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
-
Reklama
-
11. Grąžinkite į orkaitę dar 10-15 minučių, kol pyragas iškeps.
-
12. Išimkite pyragą, leiskite šiek tiek atvėsti formoje, tada supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama