Skruzdėlyno pyragas iš sausainių

Skruzdėlyno pyragas iš sausainių

5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
12 val.

Apie receptą

Šis receptas – tikra Dievo dovana užimtai namų šeimininkei. Tai sutaupo daug laiko ir pastangų, o skonis puikus. Štai kaip pasigaminti skruzdėlyno pyragą iš sausainių. Šį pyragą galima ruošti šventėms, savaitgaliams ir darbo dienomis. Jis yra universalus ir lengvai paruošiamas. Vaikų šventei ypač tiktų sausainių pyragas. Vaikai tokius dalykus labai mėgsta, tame yra kažkokia magija. Iškepus pyragą geriau dėti į šaldytuvą pastovėti, bet galima valgyti iš karto.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sausainiai
    1 kilogramas
  • Sviestas
    150 gramų
  • Virtas kondensuotas pienas
    320~400 gramų
  • Riešutai
    2 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia išvirkime kondensuotą pieną. Į puodą supilkite vandenį ir įdėkite skardinę taip, kad vanduo jį visiškai apsemtų. Padėkite ant ...
    1. Pirmiausia išvirkime kondensuotą pieną. Į puodą supilkite vandenį ir įdėkite skardinę taip, kad vanduo jį visiškai apsemtų. Padėkite ant silpnos ugnies 3-4 valandas, kol išvirs. Kuo ilgiau virsite, tuo tamsesnis ir tirštesnis bus kondensuotas pienas. Galite naudoto jau virtą.
  • Dabar turime padirbėti su riešutais. Turėjau neluptų graikinių riešutų. Pirmiausia juos padalinau, išrūšiavau, o paskui susmulkinau. Per ...
    2. Dabar turime padirbėti su riešutais. Turėjau neluptų graikinių riešutų. Pirmiausia juos padalinau, išrūšiavau, o paskui susmulkinau. Per daug smulkinti nereikia.
  • Reklama
  • Į dubenį įdėkite sviesto lazdelę. Laukiame, kol ištirps. Tada išimame užvirintą kondensuotą pieną, atidarome ir supilame į sviestą. Svies...
    3. Į dubenį įdėkite sviesto lazdelę. Laukiame, kol ištirps. Tada išimame užvirintą kondensuotą pieną, atidarome ir supilame į sviestą. Sviestą ir kondensuotą pieną gerai išplakite šluotele arba trintuvu.
  • Paimkime sausainius. Jei turite jį maišelyje, galite sutrupinti čia pat, neišimdami. Arba sausainius perkelkite į dubenį ir sutrinkite gr...
    4. Paimkime sausainius. Jei turite jį maišelyje, galite sutrupinti čia pat, neišimdami. Arba sausainius perkelkite į dubenį ir sutrinkite grūstuve. Nesmulkinkite per daug. Sausainius sumaišykite su išplaktu sviesto ir virinto kondensuoto pieno mišiniu. Suberkite susmulkintus riešutus. Gerai išmaišyti.
  • Reklama
  • Gautą masę dėkite į lėkštę skruzdėlyno formos kauburėlyje. Pyrago viršų galite pabarstyti riešutų trupiniais, kaip dariau aš, arba galite...
    5. Gautą masę dėkite į lėkštę skruzdėlyno formos kauburėlyje. Pyrago viršų galite pabarstyti riešutų trupiniais, kaip dariau aš, arba galite užberti aguonų ar sutarkuoti šokoladą. Įdėkite į šaldytuvą nakčiai, kad pyragas susigertų ir sustingtų. Tai skanus labai skanus skanėstas!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai