Skanūs lydekos kotletai

Skanūs lydekos kotletai

5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Gaminame žuvų kotletus. Kadangi lydeka nėra riebi žuvis, kad kotletai būtų sultingesni, rekomenduoju į faršą įdėti sviesto, džiūvėsėlių, pamirkytų riebioje grietinėlėje, arba per mėsmalę permalto lašelio lašinių. Jei planuojate kotletus gaminti iš šaldytos žuvies, iš anksto išimkite ją iš šaldiklio ir apie 8 valandas atšildykite šaldytuve. Taip žuvis geriau išlaikys tekstūrą ir liks skani.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lydeka
    1,2 kilogramo
  • Kiaušinis
    1 vnt.
  • Džiūvėsėliai
    2 valgomi šaukštai
  • Sviestas
    1 valgomas šaukštas
  • Grietinėlė
    150 mililitrų
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Augalinis aliejus
    2 valgomi šaukštai
  • Džiūvėsėliai apvoliojimui
    2 valgomi šaukštai
  • Džiovinti krapai
    1 žiupsnelis
  • Malti juodieji pipirai
    1 žiupsnelis
  • Prieskoniai žuviai
    pagal skonį
  • Svogūnas
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite produktus žuvų kotletams gaminti. Šaldytą žuvį iš anksto atšildykite. Naudokite riebią grietinėlę, ne mažiau kaip 20 % riebumo...
    1. Paruoškite produktus žuvų kotletams gaminti. Šaldytą žuvį iš anksto atšildykite. Naudokite riebią grietinėlę, ne mažiau kaip 20 % riebumo. Skoniui ir aromatui žuvų kotletams puikiai tinka tokios žolelės kaip džiovinti krapai, peletrūnas, rozmarinas, lauro lapas.
  • Nulupkite svogūną ir supjaustykite kubeliais.
    2. Nulupkite svogūną ir supjaustykite kubeliais.
  • Reklama
  • Žuvį išvalykite, nupjaukite pelekus, uodegą, galvą. Oda nuvilkite „kojine“ link uodegos.
    3. Žuvį išvalykite, nupjaukite pelekus, uodegą, galvą. Oda nuvilkite „kojine“ link uodegos.
  • Atskirkite filė nuo stuburo ir stambių šonkaulių kaulų. Švarios filė iš vienos žuvies gaunama apie 700–800 g.
    4. Atskirkite filė nuo stuburo ir stambių šonkaulių kaulų. Švarios filė iš vienos žuvies gaunama apie 700–800 g.
  • Reklama
  • Į keptuvę supilkite 1 šaukštą augalinio aliejaus, įdėkite sviesto ir apkepinkite svogūną, kol suminkštės ir taps permatomas.
    5. Į keptuvę supilkite 1 šaukštą augalinio aliejaus, įdėkite sviesto ir apkepinkite svogūną, kol suminkštės ir taps permatomas.
  • Paruoštą filė patikrinkite, ar nėra stambių kaulų, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir supjaustykite gabaliukais.
    6. Paruoštą filė patikrinkite, ar nėra stambių kaulų, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir supjaustykite gabaliukais.
  • Reklama
  • Permalkite žuvies filė per mėsmalę su smulkia tinkleline. Jei naudojate lašinius sultingumui suteikti, permalkite juos kartu su filė. Įdė...
    7. Permalkite žuvies filė per mėsmalę su smulkia tinkleline. Jei naudojate lašinius sultingumui suteikti, permalkite juos kartu su filė. Įdėkite prieskonius, druską, žoleles, džiūvėsėlius, kiaušinį.
  • Grietinėlę pašildykite mikrobangų krosnelėje vieną minutę ir supilkite į žuvies faršą.
    8. Grietinėlę pašildykite mikrobangų krosnelėje vieną minutę ir supilkite į žuvies faršą.
  • Reklama
  • Paruoštą faršą gerai išmaišykite ir padėkite į šaltą vietą 30 minučių stabilizacijai.
    9. Paruoštą faršą gerai išmaišykite ir padėkite į šaltą vietą 30 minučių stabilizacijai.
  • Formuokite 100–110 g masės kotletus. Kiekvieną apvoliokite džiūvėsėliuose.
    10. Formuokite 100–110 g masės kotletus. Kiekvieną apvoliokite džiūvėsėliuose.
  • Reklama
  • Keptuvę įkaitinkite vidutine ugnimi, supilkite augalinį aliejų ir apkepkite kotletus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iki pilno paru...
    11. Keptuvę įkaitinkite vidutine ugnimi, supilkite augalinį aliejų ir apkepkite kotletus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iki pilno paruošimo kotletus baikite keptuvėje po dangčiu arba orkaitėje.
  • Švelnūs, skanūs ir sultingi kotletai paruošti — patiekite su bet kokiu garnyru ar salotomis.
    12. Švelnūs, skanūs ir sultingi kotletai paruošti — patiekite su bet kokiu garnyru ar salotomis.
  • Skanaus!
    13. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai