Skanūs lydekos kotletai
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Gaminame žuvų kotletus. Kadangi lydeka nėra riebi žuvis, kad kotletai būtų sultingesni, rekomenduoju į faršą įdėti sviesto, džiūvėsėlių, pamirkytų riebioje grietinėlėje, arba per mėsmalę permalto lašelio lašinių. Jei planuojate kotletus gaminti iš šaldytos žuvies, iš anksto išimkite ją iš šaldiklio ir apie 8 valandas atšildykite šaldytuve. Taip žuvis geriau išlaikys tekstūrą ir liks skani.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lydeka1,2 kilogramo
-
Kiaušinis1 vnt.
-
Džiūvėsėliai2 valgomi šaukštai
-
Sviestas1 valgomas šaukštas
-
Grietinėlė150 mililitrų
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Augalinis aliejus2 valgomi šaukštai
-
Džiūvėsėliai apvoliojimui2 valgomi šaukštai
-
Džiovinti krapai1 žiupsnelis
-
Malti juodieji pipirai1 žiupsnelis
-
Prieskoniai žuviaipagal skonį
-
Svogūnas1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite produktus žuvų kotletams gaminti. Šaldytą žuvį iš anksto atšildykite. Naudokite riebią grietinėlę, ne mažiau kaip 20 % riebumo. Skoniui ir aromatui žuvų kotletams puikiai tinka tokios žolelės kaip džiovinti krapai, peletrūnas, rozmarinas, lauro lapas. -
2. Nulupkite svogūną ir supjaustykite kubeliais. -
Reklama
-
3. Žuvį išvalykite, nupjaukite pelekus, uodegą, galvą. Oda nuvilkite „kojine“ link uodegos. -
4. Atskirkite filė nuo stuburo ir stambių šonkaulių kaulų. Švarios filė iš vienos žuvies gaunama apie 700–800 g. -
Reklama
-
5. Į keptuvę supilkite 1 šaukštą augalinio aliejaus, įdėkite sviesto ir apkepinkite svogūną, kol suminkštės ir taps permatomas. -
6. Paruoštą filė patikrinkite, ar nėra stambių kaulų, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir supjaustykite gabaliukais. -
Reklama
-
7. Permalkite žuvies filė per mėsmalę su smulkia tinkleline. Jei naudojate lašinius sultingumui suteikti, permalkite juos kartu su filė. Įdėkite prieskonius, druską, žoleles, džiūvėsėlius, kiaušinį. -
8. Grietinėlę pašildykite mikrobangų krosnelėje vieną minutę ir supilkite į žuvies faršą. -
Reklama
-
9. Paruoštą faršą gerai išmaišykite ir padėkite į šaltą vietą 30 minučių stabilizacijai. -
10. Formuokite 100–110 g masės kotletus. Kiekvieną apvoliokite džiūvėsėliuose. -
Reklama
-
11. Keptuvę įkaitinkite vidutine ugnimi, supilkite augalinį aliejų ir apkepkite kotletus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iki pilno paruošimo kotletus baikite keptuvėje po dangčiu arba orkaitėje. -
12. Švelnūs, skanūs ir sultingi kotletai paruošti — patiekite su bet kokiu garnyru ar salotomis.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















