Skani rūgštynių sriuba

Skani rūgštynių sriuba

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Vienas iš populiariausių pirmųjų patiekalų yra rūgštynių sriuba. Ją galima virti bet kuriuo metų laiku. Vasarą naudojame šviežias rūgštynes. Žiemą galite vartoti šaldytas arba konservuotas. Tokią sriubą galite virti bet kokiame sultinyje. Kaip pagrindą virimui galite naudoti vištieną, kiaulieną, jautieną. Bet kokiu atveju gausite sotų kasdienį patiekalą visai šeimai.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištiena
    300 gramų
  • Bulvės
    2 vnt
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Morka
    1 daiktas Kiaušiniai
  • Vanduo
    2 litrai
  • Rūgštynės
    120 gramų
  • Augalinis aliejus
    20 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus. Virimui galite naudoti bet kurią vištienos dalį.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Virimui galite naudoti bet kurią vištienos dalį.
  • Vištieną virkite verdančiame vandenyje apie 20 minučių. Tada supjaustykite mėsą ir sudėkite atgal į sultinį. Viską užvirinkite.
    2. Vištieną virkite verdančiame vandenyje apie 20 minučių. Tada supjaustykite mėsą ir sudėkite atgal į sultinį. Viską užvirinkite.
  • Reklama
  • Išvirkite kiaušinius, nulupkite ir supjaustykite kiekvieną į 2 dalis.
    3. Išvirkite kiaušinius, nulupkite ir supjaustykite kiekvieną į 2 dalis.
  • Nulupkite bulves, nuplaukite nešvarumus ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite jas į verdantį sultinį.
    4. Nulupkite bulves, nuplaukite nešvarumus ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite jas į verdantį sultinį.
  • Reklama
  • Nulupkite svogūną ir morką. Morką sutarkuokite, o svogūną smulkiai supjaustykite. Kepkite svogūną maždaug 1 minutę, kol jis išsiskirs būd...
    5. Nulupkite svogūną ir morką. Morką sutarkuokite, o svogūną smulkiai supjaustykite. Kepkite svogūną maždaug 1 minutę, kol jis išsiskirs būdingu aromatu.
  • Tada į keptuvę sudėkite morkas. Viską kartu kepkite dar 2–3 minutes.
    6. Tada į keptuvę sudėkite morkas. Viską kartu kepkite dar 2–3 minutes.
  • Reklama
  • Į puodą su sriuba sudėkite paruoštas keptas daržoves. Įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį.
    7. Į puodą su sriuba sudėkite paruoštas keptas daržoves. Įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį.
  • Nuplaukite ir susmulkinkite rūgštynes.
    8. Nuplaukite ir susmulkinkite rūgštynes.
  • Reklama
  • Į sriubą suberkite rūgštynes. Užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Palaikykite šiek tiek ilgiau po dangčiu.
    9. Į sriubą suberkite rūgštynes. Užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Palaikykite šiek tiek ilgiau po dangčiu.
  • Supilkite paruoštą rūgštynių sriubą į dubenėlius. Ant viršaus uždėkite po perpjautą kiaušinį ir patiekite. Skanaus!
    10. Supilkite paruoštą rūgštynių sriubą į dubenėlius. Ant viršaus uždėkite po perpjautą kiaušinį ir patiekite. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai