Serbentų ir agrastų kompotas
5 (1 įvertinimai)
4-5 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Vasaros karštyje labai rekomenduoju gerti skanius ir sveikus gėrimus. O vienas iš jų – sodraus skonio ir malonaus aromato serbentų ir agrastų [serach=kompotas]. Tokį kompotą galima virti ne tik vasarą iš šviežių uogų, bet ir iš šaldytų. Į kompotą galite dėti bet kokių serbentų, ne tik juodųjų, o agrastų ir serbentų proporcijas galima reguliuoti. Cukraus kiekis priklauso nuo uogų rūgštingumo ir jūsų skonio.
Paskirtis: Gėrimų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vanduo1 litras
-
Cukrus100 gramų
-
Agrastai1/2 puodelio
-
Serbentai1/2 puodelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nuplaukite uogas ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
-
2. Į puodą supilkite cukrų ir įpilkite vandens. Puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite.
-
Reklama
-
3. Nuimkite stiebus iš abiejų agrastų pusių. Uogas sudėkite į dubenį.
-
4. Iš serbentų pašalinkite stiebus. Sudėkite uogas į puodą su agrastais. Kompotą užvirinkite ir virkite 2 minutes.
-
Reklama
-
5. Puodą uždarykite dangčiu ir palikite, kol atvės.
-
6. Serbentų ir agrastų kompotas paruoštas!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama