Serbentų ir agrastų kompotas

Serbentų ir agrastų kompotas

5 (1 įvertinimai)

4-5 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Vasaros karštyje labai rekomenduoju gerti skanius ir sveikus gėrimus. O vienas iš jų – sodraus skonio ir malonaus aromato serbentų ir agrastų [serach=kompotas]. Tokį kompotą galima virti ne tik vasarą iš šviežių uogų, bet ir iš šaldytų. Į kompotą galite dėti bet kokių serbentų, ne tik juodųjų, o agrastų ir serbentų proporcijas galima reguliuoti. Cukraus kiekis priklauso nuo uogų rūgštingumo ir jūsų skonio.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vanduo
    1 litras
  • Cukrus
    100 gramų
  • Agrastai
    1/2 puodelio
  • Serbentai
    1/2 puodelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nuplaukite uogas ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
    1. Nuplaukite uogas ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
  • Į puodą supilkite cukrų ir įpilkite vandens. Puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite.
    2. Į puodą supilkite cukrų ir įpilkite vandens. Puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite.
  • Reklama
  • Nuimkite stiebus iš abiejų agrastų pusių. Uogas sudėkite į dubenį.
    3. Nuimkite stiebus iš abiejų agrastų pusių. Uogas sudėkite į dubenį.
  • Iš serbentų pašalinkite stiebus. Sudėkite uogas į puodą su agrastais. Kompotą užvirinkite ir virkite 2 minutes.
    4. Iš serbentų pašalinkite stiebus. Sudėkite uogas į puodą su agrastais. Kompotą užvirinkite ir virkite 2 minutes.
  • Reklama
  • Puodą uždarykite dangčiu ir palikite, kol atvės.
    5. Puodą uždarykite dangčiu ir palikite, kol atvės.
  • Serbentų ir agrastų kompotas paruoštas!
    6. Serbentų ir agrastų kompotas paruoštas!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai