Serbentų ir agrastų kompotas

Serbentų ir agrastų kompotas

5 (1 įvertinimai)

4-5 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Vasaros karštyje labai rekomenduoju gerti skanius ir sveikus gėrimus. O vienas iš jų – sodraus skonio ir malonaus aromato serbentų ir agrastų [serach=kompotas]. Tokį kompotą galima virti ne tik vasarą iš šviežių uogų, bet ir iš šaldytų. Į kompotą galite dėti bet kokių serbentų, ne tik juodųjų, o agrastų ir serbentų proporcijas galima reguliuoti. Cukraus kiekis priklauso nuo uogų rūgštingumo ir jūsų skonio.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vanduo
    1 litras
  • Cukrus
    100 gramų
  • Agrastai
    1/2 puodelio
  • Serbentai
    1/2 puodelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nuplaukite uogas ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
    1. Nuplaukite uogas ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
  • Į puodą supilkite cukrų ir įpilkite vandens. Puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite.
    2. Į puodą supilkite cukrų ir įpilkite vandens. Puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite.
  • Reklama
  • Nuimkite stiebus iš abiejų agrastų pusių. Uogas sudėkite į dubenį.
    3. Nuimkite stiebus iš abiejų agrastų pusių. Uogas sudėkite į dubenį.
  • Iš serbentų pašalinkite stiebus. Sudėkite uogas į puodą su agrastais. Kompotą užvirinkite ir virkite 2 minutes.
    4. Iš serbentų pašalinkite stiebus. Sudėkite uogas į puodą su agrastais. Kompotą užvirinkite ir virkite 2 minutes.
  • Reklama
  • Puodą uždarykite dangčiu ir palikite, kol atvės.
    5. Puodą uždarykite dangčiu ir palikite, kol atvės.
  • Serbentų ir agrastų kompotas paruoštas!
    6. Serbentų ir agrastų kompotas paruoštas!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai