Sausainių ir varškės pyragas
5 (1 įvertinimai)
6-8 Porcijos
1 val. 10 min.
Apie receptą
Varškės pyragas turėtų būti riebesnis, ne mažiau kaip 9% riebalų. Tada pyragas bus švelnus ir skanus!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė500 gramų (9% riebumo)
-
Cukrus1 stiklinė (kuo mažesnė)
-
Kukurūzų krakmolas3 šaukštai
-
Grietinė250 gramų
-
Sausainiai200 gramų
-
Sviestas70 gramų (lydytas)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Sutrupinkite sausainius, galite naudoti virtuvinį kombainą.
-
Reklama
-
3. Nenutraukdami proceso supilkite šiek tiek ištirpinto ir atvėsinto sviesto. Maišykite, kol mišinys atrodys kaip drėgnas smėlis.
-
4. Padėkite formą popieriumi. Išskleiskite sausainių masę ir šiek tiek suspauskite, kad gautusi sukibęs dugno paplotėlis. Šaldykite 15 minučių šaldytuve.
-
Reklama
-
5. Sudėkite varškę su cukrumi ir grietine į virtuvinį kombainą arba rankinį maišytuvą. Įpilkite krakmolo ir gerai išmaišykite.
-
6. Varškės mišinį supilkite į kepimo indą ant sausainių paplotėlio. Kelis kartus papurtykite kepimo indą, kad pašalintumėte perteklinį orą iš įdaro, kitaip kepant pyragas gali sutrūkinėti.
-
Reklama
-
7. Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 160 laipsnių, apie 40-45 minutes.
-
8. Paruoštą pyragą atvėsinkite formoje, tada visiškai atvėsinkite šaldytuve.
-
Reklama
-
9. Varškės pyragą galite patiekiti su uogomis ir su vanilės sirupu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama