Sausainių ir varškės pyragas

Sausainių ir varškės pyragas

5 (1 įvertinimai)

6-8 Porcijos
1 val. 10 min.

Apie receptą

Varškės pyragas turėtų būti riebesnis, ne mažiau kaip 9% riebalų. Tada pyragas bus švelnus ir skanus!

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Varškė
    500 gramų (9% riebumo)
  • Cukrus
    1 stiklinė (kuo mažesnė)
  • Kukurūzų krakmolas
    3 šaukštai
  • Grietinė
    250 gramų
  • Sausainiai
    200 gramų
  • Sviestas
    70 gramų (lydytas)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Sutrupinkite sausainius, galite naudoti virtuvinį kombainą.
    2. Sutrupinkite sausainius, galite naudoti virtuvinį kombainą.
  • Reklama
  • Nenutraukdami proceso supilkite šiek tiek ištirpinto ir atvėsinto sviesto. Maišykite, kol mišinys atrodys kaip drėgnas smėlis.
    3. Nenutraukdami proceso supilkite šiek tiek ištirpinto ir atvėsinto sviesto. Maišykite, kol mišinys atrodys kaip drėgnas smėlis.
  • Padėkite formą popieriumi. Išskleiskite sausainių masę ir šiek tiek suspauskite, kad gautusi sukibęs dugno paplotėlis. Šaldykite 15 minuč...
    4. Padėkite formą popieriumi. Išskleiskite sausainių masę ir šiek tiek suspauskite, kad gautusi sukibęs dugno paplotėlis. Šaldykite 15 minučių šaldytuve.
  • Reklama
  • Sudėkite varškę su cukrumi ir grietine į virtuvinį kombainą arba rankinį maišytuvą. Įpilkite krakmolo ir gerai išmaišykite.
    5. Sudėkite varškę su cukrumi ir grietine į virtuvinį kombainą arba rankinį maišytuvą. Įpilkite krakmolo ir gerai išmaišykite.
  • Varškės mišinį supilkite į kepimo indą ant sausainių paplotėlio. Kelis kartus papurtykite  kepimo indą, kad pašalintumėte perteklinį orą ...
    6. Varškės mišinį supilkite į kepimo indą ant sausainių paplotėlio. Kelis kartus papurtykite kepimo indą, kad pašalintumėte perteklinį orą iš įdaro, kitaip kepant pyragas gali sutrūkinėti.
  • Reklama
  • Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 160 laipsnių, apie 40-45 minutes.
    7. Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 160 laipsnių, apie 40-45 minutes.
  • Paruoštą pyragą atvėsinkite formoje, tada visiškai atvėsinkite šaldytuve.
    8. Paruoštą pyragą atvėsinkite formoje, tada visiškai atvėsinkite šaldytuve.
  • Reklama
  • Varškės pyragą galite patiekiti su uogomis ir su vanilės sirupu.
    9. Varškės pyragą galite patiekiti su uogomis ir su vanilės sirupu.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai