Šarlotė su spanguolėmis

Šarlotė su spanguolėmis

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Žinoma, šarlotėmis žmonių jau nenustebinsi. Ir vis dėlto pabandykite iškepti šarlotę su spanguolėmis. Jų švelnus aromatas ir rūgštelė labai pagyvina pyragą. Be to, čia daug uogų, o tešla - švelni. Traškūs krašteliai ir cukrinė plutelė daro šią šarlotę tiesiog neprilygstamą! Tešlos gavosi nedaug, net sakyčiau - per mažai formai, kurios skersmuo 26 cm. Iš esmės tai nėra bėda, bet galite imti šiek tiek mažesnę formą. Ir dar - pas mus spanguolės matuojamos išskirtinai tūriu - stiklinėmis, stiklainiais, kibirais. Todėl spanguolių reikia maždaug dviejų litrinių stiklainių.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    4 vnt
  • Cukrus
    9 šaukštai
  • Augalinis aliejus
    3 šaukštai
  • Grietinė
    3 šaukštai
  • Kvietiniai miltai
    1 stiklinė
  • Kukurūzų krakmolas
    2 šaukštai
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Spanguolės
    2 litrai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Iš spanguolių specialiu įrankiu pašalinkite sėklas. Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, sudėkite pusę uogų. Pabarstykite vienu šau...
    1. Iš spanguolių specialiu įrankiu pašalinkite sėklas. Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, sudėkite pusę uogų. Pabarstykite vienu šaukštu cukraus.
  • Kiaušinius su cukrumi išplakite iki tirštų, purių putų - apie tris minutes, ne mažiau. Nenustodami plakti, plona srovele supilkite aliejų...
    2. Kiaušinius su cukrumi išplakite iki tirštų, purių putų - apie tris minutes, ne mažiau. Nenustodami plakti, plona srovele supilkite aliejų. Tada sudėkite grietinę ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Suberkite persijotą miltų ir kukurūzų krakmolo mišinį su kepimo milteliais. Įdėkite po žiupsnelį druskos ir vanilino. Cinamono į šią šarl...
    3. Suberkite persijotą miltų ir kukurūzų krakmolo mišinį su kepimo milteliais. Įdėkite po žiupsnelį druskos ir vanilino. Cinamono į šią šarlotę dėti nerekomenduoju - jis nustelbs subtilų spanguolių aromatą. Mikseriu, mažiausiu greičiu, išmaišykite tešlą.
  • Supilkite pusę tešlos, visiškai užliedami spanguoles, kad tešla patektų ir į uogų vidų.
    4. Supilkite pusę tešlos, visiškai užliedami spanguoles, kad tešla patektų ir į uogų vidų.
  • Reklama
  • Sudėkite antrą spanguolių sluoksnį ir užpilkite likusia tešla. Pabarstykite cukrumi palei kraštą ir šiek tiek ant viršaus.
    5. Sudėkite antrą spanguolių sluoksnį ir užpilkite likusia tešla. Pabarstykite cukrumi palei kraštą ir šiek tiek ant viršaus.
  • Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apatinio kaitinimo režimu, kol tešla gerai pakils ir pradės rausvėti. Tada padidinkite te...
    6. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apatinio kaitinimo režimu, kol tešla gerai pakils ir pradės rausvėti. Tada padidinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepkite iki auksinės spalvos bei sausos medinio pagaliuko patikros. Iškepusiai šarlotei leiskite pastovėti formoje, kol atvės.
  • Reklama
  • Šarlotę galima patiekti šiltą arba visiškai atvėsintą.
    7. Šarlotę galima patiekti šiltą arba visiškai atvėsintą.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai