Šarlotė su spanguolėmis
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Žinoma, šarlotėmis žmonių jau nenustebinsi. Ir vis dėlto pabandykite iškepti šarlotę su spanguolėmis. Jų švelnus aromatas ir rūgštelė labai pagyvina pyragą. Be to, čia daug uogų, o tešla - švelni. Traškūs krašteliai ir cukrinė plutelė daro šią šarlotę tiesiog neprilygstamą! Tešlos gavosi nedaug, net sakyčiau - per mažai formai, kurios skersmuo 26 cm. Iš esmės tai nėra bėda, bet galite imti šiek tiek mažesnę formą. Ir dar - pas mus spanguolės matuojamos išskirtinai tūriu - stiklinėmis, stiklainiais, kibirais. Todėl spanguolių reikia maždaug dviejų litrinių stiklainių.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai4 vnt
-
Cukrus9 šaukštai
-
Augalinis aliejus3 šaukštai
-
Grietinė3 šaukštai
-
Kvietiniai miltai1 stiklinė
-
Kukurūzų krakmolas2 šaukštai
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Vanilinas1 arbatinis šaukštelis
-
Spanguolės2 litrai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Iš spanguolių specialiu įrankiu pašalinkite sėklas. Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, sudėkite pusę uogų. Pabarstykite vienu šaukštu cukraus. -
2. Kiaušinius su cukrumi išplakite iki tirštų, purių putų - apie tris minutes, ne mažiau. Nenustodami plakti, plona srovele supilkite aliejų. Tada sudėkite grietinę ir išmaišykite. -
Reklama
-
3. Suberkite persijotą miltų ir kukurūzų krakmolo mišinį su kepimo milteliais. Įdėkite po žiupsnelį druskos ir vanilino. Cinamono į šią šarlotę dėti nerekomenduoju - jis nustelbs subtilų spanguolių aromatą. Mikseriu, mažiausiu greičiu, išmaišykite tešlą. -
4. Supilkite pusę tešlos, visiškai užliedami spanguoles, kad tešla patektų ir į uogų vidų. -
Reklama
-
5. Sudėkite antrą spanguolių sluoksnį ir užpilkite likusia tešla. Pabarstykite cukrumi palei kraštą ir šiek tiek ant viršaus. -
6. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apatinio kaitinimo režimu, kol tešla gerai pakils ir pradės rausvėti. Tada padidinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepkite iki auksinės spalvos bei sausos medinio pagaliuko patikros. Iškepusiai šarlotei leiskite pastovėti formoje, kol atvės. -
Reklama
-
7. Šarlotę galima patiekti šiltą arba visiškai atvėsintą.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















