Šalta žalioji arbata
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Kaip gera karštyje išgerti ką nors šalto ir skanaus, ypač arbatos. Pirkti parduotuvėje nebūtina, gana paprasta pasigaminti patiems. Į žaliosios arbatos sudėtį galima dėti citrinžolės lapų, tuomet arbata įgaus subtilesnį citrinų skonį. Tačiau atminkite, kad bet kuri žolė gali būti alergiška. Vietoj citrinos galite naudoti citrinos rūgštį, bet tik geros kokybės. Norėdami gauti ryškesnę spalvą, vieną žaliosios arbatos pakelį pakeiskite juoda.
Paskirtis: Gėrimų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vanduo2 litrai
-
Cukruspagal skonį
-
Imbieras1 vnt
-
Juodūjų serbentų lapai1/3 puodelio
-
Aviečių lapai1/3 puodelio
-
Mėtų1/4 puodelio
-
Melisa1/4 puodelio
-
Žalioji arbata2 pakeliai
-
Citrina1/2 vnt
-
Braškių lapai1/3 puodelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus, nuplaukite žalumynus ir citriną.
-
2. Į puodą sutarkuokite citrinos žievelę ir sudėkite nulupto imbiero skilteles. Į puodą supilkite vandenį, užvirkite ant vidutinės ugnies ir virkite 3 minutes, tada nukelkite puodą.
-
Reklama
-
3. Išimkite imbiero skilteles iš puodo ir įpilkite žaliosios arbatos.
-
4. Žalumynus sudėkite į puodą su arbata
-
Reklama
-
5. Į keptuvę supilkite cukrų ir maišykite, kol ištirps.
-
6. Įpilkite citrinos sulčių pagal skonį, išmaišykite ir uždarykite dangtį.
-
Reklama
-
7. Apvyniokite puodą ir palikite 15 minučių. Tada nukoškite arbatą, atvėsinkite ir patiekite.
-
8. Šalta žalioji arbata yra paruošta!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama