Šalta morkų sriuba
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Dalinuosi šaltos morkų sriubos receptu. Receptas sezoninis, idealiai tinka karštai vasaros dienai, kai nesinori valgyti sunkaus maisto. Sriuba lengva, aštri, malonaus lengvo rūgštumo. Žemiau išsamiau papasakosiu, kaip pasigaminti šaltą morkų sriubą. Iš šviežių žolelių galite įdėti čiobrelių šakelę. Laimo sultis galima pakeisti citrinos sultimis arba pagal skonį įpilti baltojo vyno acto, kad būtų rūgštu. Sriubą labai lengva paruošti, tereikia laiko ją atvėsinti.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Vaisiai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Morkos400 gramų
-
Svogūnas1/2 vnt
-
Augalinis aliejus20~30 mililitrų
-
Šviežias rozmarinas2~3 vnt (šakelės)
-
Vanduo600~650 mililitrų
-
Grietinėlė200 mililitrų (12 % riebumo)
-
Laimo sultys60 mililitrų
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Itališkos žolelės1/2 arbatinio šaukštelio
-
Saliero stiebas1~2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Svogūną ir salierą supjaustykite kubeliais ir kepkite keptuvėje su žiupsneliu druskos, kol taps permatomi.
-
Reklama
-
3. Nulupkite morkas, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite jas į keptuvę. Pagardinkite žolelėmis, troškinkite apie 15 minučių, nuolat maišydami, kol suminkštės.
-
4. Užvirinkite vandenį, supilkite grietinėlę.
-
Reklama
-
5. Sudėkite morkas, svogūnus ir laimo sultis. Sutrinkite. Tada padėkite į šaldytuvą, kol visiškai atvės.
-
6. Šalta morkų sriuba paruošta, skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama