Karališkas pyragas be miltų
4 (4 įvertinimai)
6-8 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Originalus tortas, pagamintas iš morengo lakštų ir graikinių riešutų, su skaniu šokoladiniu kremu iš trynių. Tai nuostabus ir neįtikėtinai harmoningas derinys. Pabandyk tai! Ruošiant šį tortą ypatingas dėmesys turėtų būti skiriamas bezės kepimo procesui. Labai svarbu, kad pyragas gerai išdžiūtų, bet nesudegtų. Todėl vos įgavus karamelinę spalvą, būtina stabdyti kaitinimą ir, jei reikia, leisti išdžiūti išjungtoje orkaitėje. Tokį tortą taip pat galite papuošti grūstais sausainiais, baltojo šokolado gabalėliais ar meringo trupiniais.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai5 vnt
-
Cukrus200 gramų (120 g
-
Graikiniai riešutai150 gramų
-
Sviestas100 gramų
-
Bulvių krakmolas15 gramų
-
Kakavos milteliai10 gramų
-
Pienas50 mililitrų
-
Romas (konjakas)15
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus, reikalingus tortui pagaminti. Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo - jis turi tapti minkštas, o riešutus supjaustykite gabalėliais ir šiek tiek padžiovinkite keptuvėje.
-
2. Atskirkite baltymus nuo trynių ir išplakite baltymus su 120 gramų cukraus į stabilias putas.
-
Reklama
-
3. Bulvių krakmolą supilkite į išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite iš apačios į viršų.
-
4. Į baltymų masę suberkite paruoštus riešutus, šiek tiek palikdami papuošimui, ir švelniai išmaišykite mentele ar šaukštu.
-
Reklama
-
5. Morengą paskleiskite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, 7-10 mm storio sluoksniu. Morengą kepkite 170-180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių, o vėliau temperatūrą sumažinkite iki 140-130 laipsnių ir dar 15-20 minučių džiovinkite morengą.
-
6. Kol morengas kepa, sumaišykite trynius, likusį cukrų (80 gramų) ir pieną, o tada masę virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės, maišydami šluotele, kad nesusidarytų gumuliukų.
-
Reklama
-
7. Paruoštą trynių masę atvėsinkite iki kambario temperatūros ir plakdami supilkite į minkštą sviestą.
-
8. Į kremą suberkite kakavos miltelius ir supilkite romą, gerai išplakite ir padėkite į šaldytuvą.
-
Reklama
-
9. Išimkite iškepusį morengą iš orkaitės ir leiskite jam visiškai atvėsti.
-
10. Pyragą aštriu peiliu perpjaukite į 3-4 dalis ir pakaitomis patepkite šokoladiniu kremu.
-
Reklama
-
11. Tortą surenkame ir papuošiame keliais riešutais, paliekame šaldytuve 2-3 valandoms, kad išbrinktų.
-
12. Nudžiuginkite save ir savo artimuosius šiuo puikiu tortu!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama