Karališkas pyragas be miltų

Karališkas pyragas be miltų

4 (4 įvertinimai)

6-8 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Originalus tortas, pagamintas iš morengo lakštų ir graikinių riešutų, su skaniu šokoladiniu kremu iš trynių. Tai nuostabus ir neįtikėtinai harmoningas derinys. Pabandyk tai! Ruošiant šį tortą ypatingas dėmesys turėtų būti skiriamas bezės kepimo procesui. Labai svarbu, kad pyragas gerai išdžiūtų, bet nesudegtų. Todėl vos įgavus karamelinę spalvą, būtina stabdyti kaitinimą ir, jei reikia, leisti išdžiūti išjungtoje orkaitėje. Tokį tortą taip pat galite papuošti grūstais sausainiais, baltojo šokolado gabalėliais ar meringo trupiniais.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    5 vnt
  • Cukrus
    200 gramų (120 g
  • Graikiniai riešutai
    150 gramų
  • Sviestas
    100 gramų
  • Bulvių krakmolas
    15 gramų
  • Kakavos milteliai
    10 gramų
  • Pienas
    50 mililitrų
  • Romas (konjakas)
    15
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus, reikalingus tortui pagaminti. Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo - jis turi tapti minkštas, o riešutus supj...
    1. Paruoškite ingredientus, reikalingus tortui pagaminti. Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo - jis turi tapti minkštas, o riešutus supjaustykite gabalėliais ir šiek tiek padžiovinkite keptuvėje.
  • Atskirkite baltymus nuo trynių ir išplakite baltymus su 120 gramų cukraus į stabilias putas.
    2. Atskirkite baltymus nuo trynių ir išplakite baltymus su 120 gramų cukraus į stabilias putas.
  • Reklama
  • Bulvių krakmolą supilkite į išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite iš apačios į viršų.
    3. Bulvių krakmolą supilkite į išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite iš apačios į viršų.
  • Į baltymų masę suberkite paruoštus riešutus, šiek tiek palikdami papuošimui, ir švelniai išmaišykite mentele ar šaukštu.
    4. Į baltymų masę suberkite paruoštus riešutus, šiek tiek palikdami papuošimui, ir švelniai išmaišykite mentele ar šaukštu.
  • Reklama
  • Morengą paskleiskite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, 7-10 mm storio sluoksniu. Morengą kepkite 170-180 laipsnių temperatū...
    5. Morengą paskleiskite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, 7-10 mm storio sluoksniu. Morengą kepkite 170-180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių, o vėliau temperatūrą sumažinkite iki 140-130 laipsnių ir dar 15-20 minučių džiovinkite morengą.
  • Kol morengas kepa, sumaišykite trynius, likusį cukrų (80 gramų) ir pieną, o tada masę virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės, maišydam...
    6. Kol morengas kepa, sumaišykite trynius, likusį cukrų (80 gramų) ir pieną, o tada masę virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės, maišydami šluotele, kad nesusidarytų gumuliukų.
  • Reklama
  • Paruoštą trynių masę atvėsinkite iki kambario temperatūros ir plakdami supilkite į minkštą sviestą.
    7. Paruoštą trynių masę atvėsinkite iki kambario temperatūros ir plakdami supilkite į minkštą sviestą.
  • Į kremą suberkite kakavos miltelius ir supilkite romą, gerai išplakite ir padėkite į šaldytuvą.
    8. Į kremą suberkite kakavos miltelius ir supilkite romą, gerai išplakite ir padėkite į šaldytuvą.
  • Reklama
  • Išimkite iškepusį morengą iš orkaitės ir leiskite jam visiškai atvėsti.
    9. Išimkite iškepusį morengą iš orkaitės ir leiskite jam visiškai atvėsti.
  • Pyragą aštriu peiliu perpjaukite į 3-4 dalis ir pakaitomis patepkite šokoladiniu kremu.
    10. Pyragą aštriu peiliu perpjaukite į 3-4 dalis ir pakaitomis patepkite šokoladiniu kremu.
  • Reklama
  • Tortą surenkame ir papuošiame keliais riešutais, paliekame šaldytuve 2-3 valandoms, kad išbrinktų.
    11. Tortą surenkame ir papuošiame keliais riešutais, paliekame šaldytuve 2-3 valandoms, kad išbrinktų.
  • Nudžiuginkite save ir savo artimuosius šiuo puikiu tortu!
    12. Nudžiuginkite save ir savo artimuosius šiuo puikiu tortu!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai