Saldus pyragas iš mielinės tešlos

Saldus pyragas iš mielinės tešlos

5 (3 įvertinimai)

1 Porcija
3 val.

Apie receptą

Nuostabiai sultingas, originalus ir labai apetitą keliantis saldus pyragas iš mielinės tešlos bus tikras atradimas jį išbandžiusiems. Nepaisant akivaizdaus sudėtingumo, tai labai paprastas pyrago receptas. Dėl sultingo karamelės įdaro pyragas yra neįprastai švelnus ir saldus. Toks desertas netgi gali papuošti šventinį stalą, surinkdamas žavinčius atsiliepimus iš visų, kurie jį išbando.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vanduo
    60 mililitrų
  • Pakelis sausų mielių
    1 vnt
  • Pienas
    120 mililitrų
  • Sviestas
    150 gramų (50 gramų įdarui, likusieji tešlai)
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Miltai
    300~350 gramų
  • Cukrus
    60~80 gramų
  • Aliejus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Rudas cukrus
    220 gramų
  • Vanilės ekstraktas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Obuoliai
    3~4 vnt
  • Cinamonas
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Mieles užpilkite šiltu vandeniu ir įberkite žiupsnelį cukraus. Palikite 10 minučių, kad mielės pradėtų veikti. Tuo tarpu į gilų dubenį ga...
    1. Mieles užpilkite šiltu vandeniu ir įberkite žiupsnelį cukraus. Palikite 10 minučių, kad mielės pradėtų veikti. Tuo tarpu į gilų dubenį galite persijoti miltus su žiupsneliu druskos ir cukrumi. Sviestą ištirpinkite su pienu (neužvirinkite), šiek tiek atvėsinkite ir įmuškite kiaušinį. Mišinį gerai išplakite ir supilkite į dubenį su miltais, ten padarę duobutę.
  • Kai ant mielių pradeda atsirasti burbuliukų, vadinasi, jas galima dėti ir į miltus. Šiame recepte turi būti naudojamos tik šviežios mielė...
    2. Kai ant mielių pradeda atsirasti burbuliukų, vadinasi, jas galima dėti ir į miltus. Šiame recepte turi būti naudojamos tik šviežios mielės, kitaip tešla nebus puri.
  • Reklama
  • Švelniai maišykite visus ingredientus mentele apie 1 minutę.
    3. Švelniai maišykite visus ingredientus mentele apie 1 minutę.
  • Tešlą šioje formoje palikite 20 minučių, uždengtą rankšluosčiu, šiltoje vietoje. Tada padėkite ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus...
    4. Tešlą šioje formoje palikite 20 minučių, uždengtą rankšluosčiu, šiltoje vietoje. Tada padėkite ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus ir pradėkite intensyviai minkyti. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų.
  • Reklama
  • Ant viršaus įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir padėkite tešlą šiltoje vietoje apie 1 valandą. Tuo tarpu obuolius nulupkite ir supja...
    5. Ant viršaus įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir padėkite tešlą šiltoje vietoje apie 1 valandą. Tuo tarpu obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Dėkite į gilią keptuvę, įdėkite sviesto, cinamono ir cukraus.
  • Obuolius troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių. Šiame recepte taip pat galite naudoti kietas kriaušes.
    6. Obuolius troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių. Šiame recepte taip pat galite naudoti kietas kriaušes.
  • Reklama
  • Atskiroje keptuvėje ištirpinkite šiek tiek sviesto su ruduoju cukrumi. Šiek tiek pavirkite karamelę.
    7. Atskiroje keptuvėje ištirpinkite šiek tiek sviesto su ruduoju cukrumi. Šiek tiek pavirkite karamelę.
  • Tešlą iškočiokite gana plonu sluoksniu.
    8. Tešlą iškočiokite gana plonu sluoksniu.
  • Reklama
  • Tešlos paviršių patepkite karamele ir sudėkite atvėsusį obuolių įdarą. Atsargiai supjaustykite tešlą juostelėmis. Tai patogu daryti su pi...
    9. Tešlos paviršių patepkite karamele ir sudėkite atvėsusį obuolių įdarą. Atsargiai supjaustykite tešlą juostelėmis. Tai patogu daryti su picos pjaustytuvu.
  • Dabar galite atsargiai susukti juostelę į ritinį.
    10. Dabar galite atsargiai susukti juostelę į ritinį.
  • Reklama
  • Ritinį padėkite į kepimo formos vidurį.
    11. Ritinį padėkite į kepimo formos vidurį.
  • Apvyniokite kitą aplink ankstesnįjį. Taip galite pasigaminti saldų pyragą iš mielinės tešlos. Rankomis užspauskite viršų ir kepkite įkait...
    12. Apvyniokite kitą aplink ankstesnįjį. Taip galite pasigaminti saldų pyragą iš mielinės tešlos. Rankomis užspauskite viršų ir kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 1 valandą.
  • Pagamintas pyragas šiek tiek pakils ir gali neturėti visiškai lygaus viršaus.
    13. Pagamintas pyragas šiek tiek pakils ir gali neturėti visiškai lygaus viršaus.
  • Reklama
  • Štai kodėl jį reikia apversti ant serviravimo lėkštės ir palikti porai minučių.
    14. Štai kodėl jį reikia apversti ant serviravimo lėkštės ir palikti porai minučių.
  • Atsargiai supjaustykite porcijomis ir galėsite patiekti ant stalo.
    15. Atsargiai supjaustykite porcijomis ir galėsite patiekti ant stalo.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai