Saldainiai Saldus riešutėlis
5 (1 įvertinimai)
12 Porcijos
3 val. 40 min.
Apie receptą
Manau, niekas nesiginčys, kad patys geriausi saldainiai – rankų darbo. Dabar yra tiek daug produktų, kurie tiesiog leidžia paleisti jūsų vaizduotę. Pagaminkime riešutų skonio skanėstą! Saldainių įdarui taip pat galite naudoti vaflių ir bet kokių riešutų. Jei vartojate karamelizuotus riešutus, tuomet medaus kiekį reikia sumažinti.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Trapios tešlos sausainiai9~12 vnt
-
Riešutai80~100 gramų (bet kokie)
-
Medus1 šaukštas
-
Šokolado trauktinė120 gramų
-
Sviestas70 gramų (35 gramai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Medų pašildykite ir įpilkite 35 gramus sviesto. Išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Sausainius sutrinkite į smulkius trupinius. Jei turite sveikų riešutų, supjaustykite ir juos, bet ne smulkiai.
-
4. Dubenyje sumaišykite sausainių trupinius, smulkintus riešutus ir medaus-sviesto mišinį.
-
Reklama
-
5. Gerai išmaišykite rankomis. Masė turi būti gana lipni. Jei dar trupa, lašas po lašo pilkite skysto medaus, kol masė pasieks norimą konsistenciją.
-
6. Iš gautos masės suformuokite rutuliukus, šiek tiek mažesnius nei graikinis riešutas.
-
Reklama
-
7. Paruoškite glazūrą. Ant silpnos ugnies arba vandens vonioje ištirpinkite šokoladą, pridėdami 35 gramus sviesto.
-
8. Išmaišykite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
9. Dviem arbatiniais šaukšteliais apvoliojame paruoštus rutuliukus glajuje.
-
10. Perkelkite į folijos arba popierines formas.
-
Reklama
-
11. Gatavus saldainius padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms, kad atvėstų. Po nurodyto laiko skanėstas bus paruoštas.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama