Rūgštynės

Rūgštynės

3.5 (18 įvertinimai)

1 Porcija
30 min.

Apie receptą

Rūgštynių konservavimas yra puiki galimybė išsaugoti vasarinius žalumynus žiemai. Galite dėti, pavyzdžiui, į barščius ar sriubas. Puikus receptas be vargo. Labai sunku tiksliai nurodyti ingredientų kiekį. Viskas priklauso nuo to, kaip sandariai užpildysite stiklainius ir kiek druskos norite naudoti. Toks variantas labai geras, nes rūgštynės bus visiškai paruoštos, o atidarius stiklainį tereikia sudėti į puodą.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Rūgštynės
    pagal poreikį
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Rūgštynės sudėkite į gilų dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu. Net jei žalumynai atrodo švarūs, palikite juos vandenyje maždaug pusvalandž...
    1. Rūgštynės sudėkite į gilų dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu. Net jei žalumynai atrodo švarūs, palikite juos vandenyje maždaug pusvalandžiui.
  • Tada nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite kiaurasamtyje ir leiskite vandeniui nutekėti. Tada galite pradėti pjaustyti.
    2. Tada nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite kiaurasamtyje ir leiskite vandeniui nutekėti. Tada galite pradėti pjaustyti.
  • Reklama
  • Pjaustydami nepjaustykite per smulkiai, nes rūgštynės dar labiau susitrauks.
    3. Pjaustydami nepjaustykite per smulkiai, nes rūgštynės dar labiau susitrauks.
  • Stiklainius ir dangtelius reikia iš anksto sterilizuoti. Sudėkite žalumynus į švarius stiklainius ir suspauskite šaukštu (kad tilptų daug...
    4. Stiklainius ir dangtelius reikia iš anksto sterilizuoti. Sudėkite žalumynus į švarius stiklainius ir suspauskite šaukštu (kad tilptų daugiau). Į stiklainį įdėkite druskos. Atminkite, kad per daug druskos patiekalas, kuriame naudojamos rūgštynės, bus persūdytas. Atsižvelkite į tai.
  • Reklama
  • Vandenį užvirinkite ir supilstykite į stiklainius. Neišsigąskite, kad žalumynai greitai praras ryškią spalvą, taip ir turi būti. Stiklain...
    5. Vandenį užvirinkite ir supilstykite į stiklainius. Neišsigąskite, kad žalumynai greitai praras ryškią spalvą, taip ir turi būti. Stiklainius užsukite ir palikite apverstus, kol visiškai atvės. Jei norite, dėl patikimumo galite sterilizuoti 5-7 minutes.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.5/5 (18 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai