Rūgštynės
3.5 (18 įvertinimai)
1 Porcija
30 min.
Apie receptą
Rūgštynių konservavimas yra puiki galimybė išsaugoti vasarinius žalumynus žiemai. Galite dėti, pavyzdžiui, į barščius ar sriubas. Puikus receptas be vargo. Labai sunku tiksliai nurodyti ingredientų kiekį. Viskas priklauso nuo to, kaip sandariai užpildysite stiklainius ir kiek druskos norite naudoti. Toks variantas labai geras, nes rūgštynės bus visiškai paruoštos, o atidarius stiklainį tereikia sudėti į puodą.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Rūgštynėspagal poreikį
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Rūgštynės sudėkite į gilų dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu. Net jei žalumynai atrodo švarūs, palikite juos vandenyje maždaug pusvalandžiui.
-
2. Tada nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite kiaurasamtyje ir leiskite vandeniui nutekėti. Tada galite pradėti pjaustyti.
-
Reklama
-
3. Pjaustydami nepjaustykite per smulkiai, nes rūgštynės dar labiau susitrauks.
-
4. Stiklainius ir dangtelius reikia iš anksto sterilizuoti. Sudėkite žalumynus į švarius stiklainius ir suspauskite šaukštu (kad tilptų daugiau). Į stiklainį įdėkite druskos. Atminkite, kad per daug druskos patiekalas, kuriame naudojamos rūgštynės, bus persūdytas. Atsižvelkite į tai.
-
Reklama
-
5. Vandenį užvirinkite ir supilstykite į stiklainius. Neišsigąskite, kad žalumynai greitai praras ryškią spalvą, taip ir turi būti. Stiklainius užsukite ir palikite apverstus, kol visiškai atvės. Jei norite, dėl patikimumo galite sterilizuoti 5-7 minutes.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.5/5 (18 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama