Ruginės duonos blynai

Ruginės duonos blynai

5 (2 įvertinimai)

2 Porcijos
35 min.

Apie receptą

Jei mėgstate pikantiškus, neįprastus blynus arba nežinote, kur dėti pasenusią duoną, gaminkite pagal šį receptą. Tuo vienu šūviu nušausite du zuikius – nustebinkite nauju skoniu ir įdėkite duonos. Blyneliai turi labai ryškų ruginės duonos skonį ir kuo tamsesnė duona, tuo blyneliai bus tamsesni. Šiuos blynus galima patiekti su sriuba, o ne duona prie pagrindinių patiekalų. Jei iškepsite nedidelius blynelius ir užpildysite juos įvairiais įdarais, gausite neįprastą užkandį.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Ruginė duona
    100 gramų
  • Pienas
    200 mililitrų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Miltai
    1.5 šaukšto
  • Kepimo milteliai
    1/4 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Aliejus
    2 šaukštai (bekvapis ir beskonis)
  • Aliejus kepimui
    pagal poreikį
  • Prieskoniai
    2 žiupsneliai (paprika ir kalendra)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus ruginės duonos blynams gaminti.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus ruginės duonos blynams gaminti.
  • Nuo ruginės duonos nuimkite pluteles, supjaustykite gabalėliais ir užpilkite pienu. Viską išmaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti.
    2. Nuo ruginės duonos nuimkite pluteles, supjaustykite gabalėliais ir užpilkite pienu. Viską išmaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti.
  • Reklama
  • Ruginę duoną ir pieną sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Į duonos masę įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus ir prieskonių...
    3. Ruginę duoną ir pieną sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Į duonos masę įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus ir prieskonių. Viską maišykite, kol tešla taps vienalytė.
  • Į masę išsijokite miltus ir suberkite kepimo miltelius.
    4. Į masę išsijokite miltus ir suberkite kepimo miltelius.
  • Reklama
  • Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir sutepkite augaliniu aliejumi. Supilkite dalį tešlos ir kepkite blynus 2–3 minutes, tada apver...
    5. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir sutepkite augaliniu aliejumi. Supilkite dalį tešlos ir kepkite blynus 2–3 minutes, tada apverskite ir kepkite dar 30 sekundžių, kol iškeps. Taip iškepkite visus blynus ir iš karto patiekite.
  • Gero apetito!
    6. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai