Ruginės duonos blynai
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
35 min.
Apie receptą
Jei mėgstate pikantiškus, neįprastus blynus arba nežinote, kur dėti pasenusią duoną, gaminkite pagal šį receptą. Tuo vienu šūviu nušausite du zuikius – nustebinkite nauju skoniu ir įdėkite duonos. Blyneliai turi labai ryškų ruginės duonos skonį ir kuo tamsesnė duona, tuo blyneliai bus tamsesni. Šiuos blynus galima patiekti su sriuba, o ne duona prie pagrindinių patiekalų. Jei iškepsite nedidelius blynelius ir užpildysite juos įvairiais įdarais, gausite neįprastą užkandį.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Ruginė duona100 gramų
-
Pienas200 mililitrų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Miltai1.5 šaukšto
-
Kepimo milteliai1/4 arbatinio šaukštelio
-
Cukrus1/2 arbatinio šaukštelio
-
Druska1 žiupsnelis
-
Aliejus2 šaukštai (bekvapis ir beskonis)
-
Aliejus kepimuipagal poreikį
-
Prieskoniai2 žiupsneliai (paprika ir kalendra)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus ruginės duonos blynams gaminti.
-
2. Nuo ruginės duonos nuimkite pluteles, supjaustykite gabalėliais ir užpilkite pienu. Viską išmaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti.
-
Reklama
-
3. Ruginę duoną ir pieną sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Į duonos masę įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus ir prieskonių. Viską maišykite, kol tešla taps vienalytė.
-
4. Į masę išsijokite miltus ir suberkite kepimo miltelius.
-
Reklama
-
5. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir sutepkite augaliniu aliejumi. Supilkite dalį tešlos ir kepkite blynus 2–3 minutes, tada apverskite ir kepkite dar 30 sekundžių, kol iškeps. Taip iškepkite visus blynus ir iš karto patiekite.
-
6. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama